Ενημέρωση με ένα κλικ

Μακρόν εκφράζει αμφιβολίες για ειρήνη στην Ουκρανία

Ενώ οι σύμμαχοι επιβεβαιώνουν τη στήριξή τους, ο Γάλλος πρόεδρος τονίζει την έλλειψη ρωσικής βούλησης για ειρήνη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε σήμερα έντονη επιφυλακτικότητα ως προς την πιθανότητα επίτευξης ειρήνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στο εγγύς μέλλον. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με ηγέτες των χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι, αν και οι πρωτοβουλίες και οι διαβουλεύσεις για μια ειρηνική λύση είναι ωφέλιμες, εντούτοις εκτιμά ότι από ρωσικής πλευράς δεν υπάρχει η απαραίτητη βούληση για μια ειρηνική κατάληξη.

Νωρίτερα, με αφορμή την επέτειο των τεσσάρων ετών από την εισβολή της Ρωσίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι πολλοί από τους στόχους της Μόσχας έχουν ήδη επιτευχθεί, υπογραμμίζοντας ότι ο βασικός σκοπός της Ρωσίας παραμένει η διασφάλιση της ασφάλειας των κατοίκων της ανατολικής Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν κατάφερε να υλοποιήσει τις επιδιώξεις του. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, τόνισε: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του. Δεν λύγισε τους Ουκρανούς. Δεν κέρδισε αυτόν τον πόλεμο. Διατηρήσαμε την Ουκρανία και θα κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί ειρήνη και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θέλουμε ειρήνη, μια ισχυρή, αξιοπρεπή και διαρκή ειρήνη».

Παράλληλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ουκρανία, με σκοπό να εκφράσει την αμέριστη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή την επέτειο της εισβολής. Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, δήλωσε: «Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα στον ουκρανικό λαό και στον επιτιθέμενο: δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι να αποκατασταθεί η ειρήνη». Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να συμμετάσχει, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, σε τριμερή συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Επίσης, έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή τους σε τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων», η οποία απαρτίζεται από τους συμμάχους του Κιέβου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com