Ενημέρωση με ένα κλικ

Αμερικανοί στρατιώτες απομακρύνονται από βάσεις στο Κατάρ και το Μπαχρέιν

Το Πεντάγωνο εξετάζει την απομάκρυνση δυνάμεων από τη Μέση Ανατολή, εν μέσω εντάσεων με το Ιράν.

Εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες έχουν απομακρυνθεί από την αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times. Η απομάκρυνση δυνάμεων αφορά και αμερικανικές βάσεις στο Μπαχρέιν, όπως ανέφεραν πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου επεσήμανε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούσαν σε πιθανή επίθεση, σε αντίθεση με το Ισραήλ. Σημειώνεται ότι αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό βρίσκεται επίσης σε βάσεις στο Ιράκ, τη Συρία, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι εξελίξεις αυτές λαμβάνουν χώρα την ώρα που η Ουάσινγκτον ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία στη Μέση Ανατολή, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδέχεται να υπάρξει αμερικανικό χτύπημα, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά του Ιράν. Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο «περιορισμένης επίθεσης» στο Ιράν, με στόχο την πίεση προς την Τεχεράνη για τη σύναψη συμφωνίας σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com