Ενημέρωση με ένα κλικ

Φρίντριχ Μερτς: Επανεκλογή με ισχυρή πλειοψηφία στην ηγεσία του CDU

Ο Γερμανός πολιτικός εξασφάλισε ποσοστό 91% των ψήφων στο συνέδριο της Στουτγάρδης, παρά τις τεχνικές δυσκολίες στην ψηφοφορία.

Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), επικυρώνοντας την ισχυρή του θέση στην ηγεσία του κόμματος. Στο συνέδριο που διεξήχθη στη Στουτγάρδη, ο κ. Μερτς έλαβε το εντυπωσιακό 91% των ψήφων. Από τους 1.001 συνέδρους, καταμετρήθηκαν 963 έγκυρες ψήφοι, με 878 να υποστηρίζουν την επανεκλογή του και μόλις 14 αποχές.

Η εκλογή του αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη σταθερή εμπιστοσύνη που του δείχνει το κόμμα, καθώς στην πρώτη του εκλογή το 2022 είχε εξασφαλίσει 95% των ψήφων, ενώ στην προηγούμενη αναμέτρηση για επανεκλογή το 2024, είχε λάβει 89,8%. Ο επανεκλεγείς πρόεδρος ευχαρίστησε τους συνέδρους για την «τεράστια εμπιστοσύνη» που του έδειξαν, αφιερώνοντας την ανθοδέσμη που έλαβε στη σύζυγό του, Σάρλοτ.

Η εκλογική διαδικασία, ωστόσο, δεν κύλησε ομαλά. Ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση και διακόπηκε προσωρινά εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος. Τελικά, οι σύνεδροι κλήθηκαν να ψηφίσουν με χαρτί και στυλό, αντί για την ψηφιακή μέθοδο που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Παράλληλα, διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του προεδρείου και της ομοσπονδιακής εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com