Ενημέρωση με ένα κλικ

Ζελένσκι: Έκπληξη για την αλλαγή επικεφαλής της ρωσικής διαπραγματευτικής ομάδας – Ζητά ξένη παρουσία στην Ουκρανία μετά από ειρήνη

Ο Ουκρανός πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις ενόψει των συνομιλιών στη Γενεύη και την ανάγκη για διεθνείς εγγυήσεις ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε σήμερα την έκπληξή του για την απόφαση της Ρωσίας να αντικαταστήσει τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής της ομάδας για τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην αναβολή λήψης αποφάσεων.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η παρουσία ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία θα είναι απαραίτητη μετά την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, με στόχο την αποτροπή μελλοντικών επιθετικών ενεργειών από τη Ρωσία.

Αναφερόμενος στις εγγυήσεις ασφαλείας, ο Ζελένσκι αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ είχαν προτείνει μια συμφωνία διάρκειας 15 ετών μετά το τέλος του πολέμου, ωστόσο η Ουκρανία επιθυμεί μια συμφωνία που θα διαρκεί 20 χρόνια ή και παραπάνω.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com