Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Τραμπ ανοίγει “παράθυρο” για συμφωνία με το Ιράν, αφήνοντας “ανοιχτή” την πόρτα της στρατιωτικής επέμβασης

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκφράζει την αισιοδοξία του για επίτευξη πυρηνικής συμφωνίας, προειδοποιώντας όμως για "δύσκολες" συνέπειες σε περίπτωση αποτυχίας.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε την προθυμία του για επίτευξη συμφωνίας με το Ιράν, ενώ ταυτόχρονα δεν απέκλεισε την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε την ανάγκη σύναψης συμφωνίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να κάνουμε συμφωνία, αλλιώς θα είναι πολύ τραυματικό [για το Ιράν]».

Ερωτηθείς σχετικά με ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα για τη συμφωνία, ο κ. Τραμπ απάντησε: «Υποθέτω τον επόμενο μήνα, κάτι τέτοιο. Θα συμβεί πολύ γρήγορα». Επίσης, δήλωσε ότι «θα συνομιλήσω με τους Ιρανούς για όσο διάστημα θέλω».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «αν δεν καταφέρουμε να συνάψουμε συμφωνία μαζί τους, θα προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση. Η δεύτερη φάση θα είναι πολύ δύσκολη για αυτούς και δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο», αφήνοντας να εννοηθεί το σκληρότερο σκέλος των αμερικανικών προθέσεων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com