Ενημέρωση με ένα κλικ

Ουκρανία και Ρωσία σε συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι με τη μεσολάβηση ΗΠΑ

Σε εξέλιξη διήμερες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, με αισιόδοξα μηνύματα αλλά και προειδοποιήσεις για παρεμβάσεις.

Στο Αμπού Ντάμπι, η Ουκρανία και η Ρωσία συνεχίζουν τις συνομιλίες τους, οι οποίες βρίσκονται στην δεύτερη ημέρα τους, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να διαδραματίζουν ρόλο διαμεσολαβητή. Στο επίκεντρο της ατζέντας βρίσκεται η επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος πλησιάζει τα τέσσερα χρόνια.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Ρουστέμ Ουμέροφ, επιβεβαίωσε την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη ημέρα, αναφέροντας ότι η διαδικασία περιλαμβάνει τριμερείς διαβουλεύσεις, εργασία σε εξειδικευμένες ομάδες και συγχρονισμό των θέσεων των δύο πλευρών.

Από ρωσικής πλευράς, ο απεσταλμένος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Κίριλ Ντμίτριεφ, εξέφρασε αισιοδοξία για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες, χαρακτηρίζοντας την πορεία ως θετική. Ωστόσο, ο ίδιος κατήγγειλε απόπειρες «υποκινητών του πολέμου» από την Ευρώπη να παρεμποδίσουν τη διαδικασία. «Οι πολεμοκάπηλοι από την Ευρώπη και τη Βρετανία προσπαθούν συνεχώς να παρεμβαίνουν και να διαταράσσουν αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο, όσο περισσότερο προσπαθούν, τόσο πιο εμφανής είναι η πρόοδος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτριεφ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com