Έρευνα για βίντεο που δείχνει πράκτορες της ICE να πυροβολούν άνδρα στη Μινεάπολη
Νέο υλικό έρχεται στο φως, πυροδοτώντας ερωτήματα για τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός 37χρονου Αμερικανού πολίτη.
Ένα νέο βίντεο από το περιστατικό στη Μινεάπολη, όπου πράκτορες της ICE πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Στο υλικό, πράκτορες της υπηρεσίας φαίνονται αρχικά να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα, χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού και στη συνέχεια ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Λίγο αργότερα, ένας από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες τραβά το όπλο του και πυροβολεί τον άνδρα πολλές φορές.
Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φέρεται να δέχθηκε αρχικά λεκτική επίθεση από πράκτορες της ICE, την ώρα που τους κατέγραφε με το κινητό του. Στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί, διακρίνεται να κρατά τη συσκευή στα χέρια του πριν την κλιμάκωση του περιστατικού. Το αν ο άνδρας έφερε τελικά όπλο παραμένει μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο.
Παράλληλα, ο δήμαρχος της πόλης έχει διατυπώσει ερωτήματα σχετικά με την τύχη του κινητού τηλεφώνου του θύματος, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι βρίσκεται στην κατοχή των ομοσπονδιακών αρχών. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι ο άνδρας ήταν οπλισμένος και είχε στην κατοχή του δύο γεμιστήρες, υποστηρίζοντας ότι το θύμα πλησίασε τους συνοριοφύλακες, ενώ αυτοί εκτελούσαν επιχείρηση εναντίον «παράνομου αλλοδαπού», και οι πράκτορες πυροβόλησαν «αμυνόμενοι».
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι πράκτορες προχώρησαν σε χρήση χημικών, συμπεριλαμβανομένων δακρυγόνων, καθώς στην περιοχή άρχισαν να συρρέουν διαδηλωτές. Η αστυνομία της Μινεάπολης, ωστόσο, ανέφερε ότι το θύμα είναι ένας 37χρονος κάτοικος της πόλης, Αμερικανός πολίτης, ο οποίος διέθετε νόμιμη άδεια οπλοφορίας.
