Ενημέρωση με ένα κλικ

Ζελένσκι απαντά στον Τραμπ: Η Ουκρανία δεν είναι εμπόδιο στην ειρήνη

Ο Ουκρανός πρόεδρος απέρριψε τις κατηγορίες για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας τη δέσμευση της χώρας του στην ειρήνη.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέρριψε σήμερα τις ευθύνες που του απέδωσε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου. Ο Ζελένσκι υπογράμμισε ότι η Ουκρανία ουδέποτε στάθηκε ή θα σταθεί εμπόδιο στην ειρήνη.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε το βράδυ, ο Ουκρανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε: «Μιλήσαμε επίσης για τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλουμε με τις ΗΠΑ. Η Ουκρανία ουδέποτε υπήρξε και ούτε θα σταθεί εμπόδιο στην ειρήνη».

Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εκφράσει την άποψη ότι η Ουκρανία είναι λιγότερο έτοιμη από τη Ρωσία για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, ο οποίος μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Τραμπ απάντησε: «Ο Ζελένσκι (…) πρέπει να πείσουμε τον πρόεδρο Ζελένσκι να την αποδεχτεί».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com