Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προήδρευσε σε κρίσιμη συνεδρίαση για το Ιράν

Εντείνονται οι συζητήσεις στον Λευκό Οίκο για την κατάσταση στο Ιράν και την πιθανότητα στρατιωτικής αντίδρασης.

Στον Λευκό Οίκο πραγματοποιήθηκε κρίσιμη συνεδρίαση υπό την προεδρία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζει Ντι Βανς, εστιάζοντας στην κατάσταση στο Ιράν και τις εξελισσόμενες διαδηλώσεις στη χώρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν κορυφαία στελέχη ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών.

Λίγο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ και τον διευθυντή της CIA Τζον Ράτκλιφ, μεταξύ άλλων, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις. Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ξεκίνησε στις 23:00 της Τρίτης (ώρα Ελλάδος), ενώ υπήρχε αβεβαιότητα για το αν θα συμμετείχε και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος νωρίτερα βρισκόταν στο Ντιτρόιτ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο κ. Βανς ηγείται μιας εσωτερικής προσπάθειας στην κυβέρνηση Τραμπ, με στόχο να πείσει τον πρόεδρο να προχωρήσει σε διπλωματικές συνομιλίες πριν ληφθούν αντίποινα κατά του ιρανικού καθεστώτος. Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίζεται να τείνει περισσότερο προς στρατιωτικές επιθέσεις, τονίζοντας ότι έχει ακυρώσει όλες τις συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους, “έως ότου σταματήσει η άσκοπη δολοφονία διαδηλωτών”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com