Χιλιάδες Ιρανοί υπέρ του καθεστώτος στην Τεχεράνη – Στήριξη στις δυνάμεις ασφαλείας
Μεγάλες φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις σε όλο το Ιράν, την ώρα που οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για χιλιάδες θύματα στις διαδηλώσεις
Χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν κεντρική πλατεία της Τεχεράνης, εκφράζοντας την αφοσίωσή τους στο ιρανικό καθεστώς και αποδίδοντας τιμές στα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων και της βίαιης καταστολής που ακολούθησε. Σχετικές εικόνες μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, η οποία κατέγραψε τη μαζική συμμετοχή.
Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας περήφανα τις σημαίες της Ισλαμικής Δημοκρατίας, έδωσαν το παρών σε μια φιλοκυβερνητική συγκέντρωση στην εμβληματική Πλατεία Επανάστασης, στο κέντρο της ιρανικής πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια της τελετής, διαβάστηκαν προσευχές υπέρ των θυμάτων των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων, που έχουν ταράξει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.
Παρόμοιες εκδηλώσεις αλληλεγγύης και στήριξης πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις του Ιράν, σύμφωνα με τα ίδια τηλεοπτικά πλάνα. Οι συγκεντρώσεις αυτές έλαβαν χώρα κατόπιν έκκλησης του προέδρου της χώρας, Μασούντ Πεζεσκιάν, με κύριο στόχο την ανάδειξη του κυβερνητικού αφηγήματος περί αποκατάστασης της τάξης και την ενίσχυση της στήριξης προς τις δυνάμεις ασφαλείας.
Την ίδια στιγμή, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύουν στο εξωτερικό παρουσιάζουν μια δραματικά διαφορετική εικόνα της πραγματικότητας. Σύμφωνα με τις αναφορές τους, ενώ όντως δεκάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, διαδηλωτές φέρονται να έχουν σκοτωθεί από πυρά κατά τη διάρκεια της βίαιης καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
