Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ανησυχεί για την αστάθεια στη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Η Ουάσινγκτον προχώρησε στη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για την επιδείνωση της κατάστασης και τις διεθνείς σχέσεις.
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε σήμερα την έντονη ανησυχία του για την πιθανή επιδείνωση της αστάθειας στη Βενεζουέλα, μετά τη σύλληψη του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Ανησυχώ βαθύτατα για την πιθανή επιδείνωση της αστάθειας στη χώρα, τον πιθανό αντίκτυπο στην περιοχή και το προηγούμενο που μπορεί να δημιουργήσει για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι σχέσεις μεταξύ κρατών», δήλωσε ο Γκουτέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση που παρέδωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας η επικεφαλής πολιτικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο.
Ο Γκουτέρες επισήμανε ότι η επιχείρηση των ΗΠΑ για τη σύλληψη του Μαδούρο στο Καράκας το Σάββατο δεν σέβεται τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, εκφράζοντας την ανησυχία του για αυτή την εξέλιξη. «Καλωσορίζω και είμαι έτοιμος να υποστηρίξω όλες τις προσπάθειες που θα βοηθήσουν τους Βενεζουελάνους στην εξεύρεση ενός φιλειρηνικού δρόμου προς τα εμπρός», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας.
