Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει νέα επίθεση στα late shows και απειλεί με ανακλήσεις αδειών
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στρέφεται κατά του Στίβεν Κολμπέρτ και άλλων κωμικών εκπομπών, επικαλούμενος την αρνητική κάλυψη, ενώ παράλληλα αποκαλύπτονται νέες πληροφορίες για λογοκρισία στο CBS.
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τις σφοδρές επιθέσεις του κατά των βραδινών κωμικών εκπομπών (late shows), απειλώντας εκ νέου με ανάκληση των αδειών τηλεοπτικών δικτύων. Στο επίκεντρο της κριτικής του βρέθηκε η εκπομπή του Στίβεν Κολμπέρτ στο αμερικανικό δίκτυο CBS. Ο πρώην πρόεδρος, μέσω της πλατφόρμας Truth Social, χαρακτήρισε τον Κολμπέρτ «αξιολύπητη καταστροφή» και δήλωσε ότι το δίκτυο «πρέπει να τον βάλει για ύπνο, ΤΩΡΑ». Ο Τραμπ χρησιμοποίησε μάλιστα μια φράση που στα αγγλικά έχει διπλή σημασία, υπονοώντας πέρα από το «να τον κοιμίσει» και την ευθανασία ζώων.
Η απειλή για ανάκληση αδειών μετάδοσης από την πλευρά του Τραμπ προέκυψε μετά από τις δικές του αναρτήσεις. «Αν τα ειδησεογραφικά προγράμματα και οι βραδινές εκπομπές στα δίκτυα είναι σχεδόν 100% αρνητικές για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, το MAGA («Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά») και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, δεν θα έπρεπε να ανακληθούν οι πολύτιμες άδειες μετάδοσης που διαθέτουν; Λέω ΝΑΙ», έγραψε ο ίδιος.
Η πρόθεση για ακύρωση της εκπομπής του Κολμπέρτ, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί από το CBS ότι θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, προκάλεσε αντιδράσεις από αντιπάλους του Τραμπ, οι οποίοι κατήγγειλαν λογοκρισία. Στο μεταξύ, αποκαλύψεις έρχονται να περιπλέξουν περαιτέρω την εικόνα. Η Paramount, η μητρική εταιρεία του CBS, φέρεται να κατέβαλε 16 εκατομμύρια δολάρια στον πρώην πρόεδρο για τη διευθέτηση διαμάχης σχετικά με το μοντάζ μιας συνέντευξης με την Κάμαλα Χάρις, την πολιτική του αντίπαλο.
Επιπλέον, η νέα διευθύντρια ειδήσεων του CBS, Μπάρι Γουάις, φέρεται να εμπόδισε τη μετάδοση ενός ρεπορτάζ για τις συνέπειες των απελάσεων μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ. Η συντάκτρια του ρεπορτάζ αντέδρασε, καταγγέλλοντας λογοκρισία και χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως πολιτική. Όλες αυτές οι εξελίξεις υποδεικνύουν μια προσπάθεια αναδιαμόρφωσης του τοπίου των μέσων ενημέρωσης.

