Ενημέρωση με ένα κλικ

Απρόοπτη διακοπή στη συνέντευξη Φιντάν στη Δαμασκό: Τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε αμηχανία

Η μετάφραση δεν ακούστηκε, οδηγώντας σε πρόωρη λήξη της συνέντευξης Τύπου με τον Σύρο ομόλογο του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Απρόσμενη τροπή είχε η κοινή συνέντευξη Τύπου του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, με τον Σύρο ομόλογό του, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Καθώς ο κ. Φιντάν απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα και τον ρόλο της Τουρκίας στο μέλλον της περιοχής, ακούστηκε η ανακοίνωση λήξης των δηλώσεων, προκαλώντας αμηχανία στον Τούρκο Υπουργό, ο οποίος συνέχισε να μιλά για λίγα δευτερόλεπτα, παρά το κλειστό του μικρόφωνο.

Το περιστατικό, που έγινε γρήγορα viral στη γειτονική χώρα, οδήγησε σε ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Οντσού Κετσελί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μετάφραση των δηλώσεων του Φιντάν δεν μεταδόθηκε από τα μεγάφωνα. «Λόγω αυτού του προβλήματος, ο Σύρος αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνος για τη διαδικασία πίστεψε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε ολοκληρώσει την τοποθέτησή του και γι’ αυτό ανακοίνωσε το τέλος της συνέντευξης Τύπου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Μεταγενέστερα, έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση της Συρίας ζήτησε επίσημα συγγνώμη από την Τουρκία για το τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε την πρόωρη διακοπή της ομιλίας του Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Δαμασκό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com