Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύλληψη υπόπτου για την επίθεση στο Brown University: 24χρονος από το Γουισκόνσιν

Ο ύποπτος εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο του Ρόουντ Άιλαντ, ενώ στο δωμάτιό του βρέθηκαν δύο όπλα.

Στις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 24χρονου άνδρα, ο οποίος θεωρείται ο κύριος ύποπτος για τη φονική επίθεση που σημειώθηκε στο πανεπιστήμιο του Μπράουν, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο φοιτητών και τον τραυματισμό εννέα ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο συλληφθείς είναι ο Μπέντζαμιν Έρικσον από το Γουισκόνσιν. Ο εντοπισμός και η σύλληψή του πραγματοποιήθηκαν σε ξενοδοχείο στο Κόβεντρι του Ρόουντ Άιλαντ, μετά από συντονισμένη επιχείρηση ομοσπονδιακών και τοπικών αρχών. Η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι δεν αναζητείται άλλος ύποπτος και ότι η έρευνα για τη συλλογή περαιτέρω στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο 24χρονος Μπέντζαμιν Έρικσον ταυτοποιήθηκε ως το πρόσωπο ενδιαφέροντος που κρατείται για την επίθεση στο Brown University. Το FBI, έχοντας πραγματοποιήσει έρευνα σε σπίτι της οικογένειάς του στο Γουισκόνσιν, προχώρησε στη σύλληψή του νωρίς το πρωί της Κυριακής στο Hampton Inn στο Κόβεντρι, παρουσία μάλιστα συνεργείου του CNN. Πηγές που παρακολουθούν τις έρευνες ανέφεραν ότι ο ύποπτος εντοπίστηκε μέσω γεωεντοπισμού του κινητού του τηλεφώνου από την ειδική ομάδα Cellular Analysis Survey Team του FBI.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο Έρικσον ταξίδεψε από το Γουισκόνσιν στο Ρόουντ Άιλαντ με σκοπό να διαπράξει την ένοπλη επίθεση. Κατά την έφοδο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ο ύποπτος δήλωσε ότι δεν είχε φύγει από το ξενοδοχείο τις προηγούμενες ώρες. Στο δωμάτιο βρέθηκαν δύο όπλα: ένα περίστροφο και ένα πιστόλι Glock, στο οποίο είχε προσαρμοστεί διόπτρα laser.

Η εντολή παραμονής στα σπίτια, που είχε εκδοθεί αρχικά, άρθηκε την Κυριακή, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σμάιλι. Νωρίτερα, οι αρχές είχαν δημοσιοποιήσει εικόνες του υπόπτου από κάμερες ασφαλείας, βοηθώντας στον εντοπισμό του. Ο διευθυντής του FBI, Κας Πατέλ, επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος εντοπίστηκε χάρη σε στοιχεία της Αστυνομίας του Πρόβιντενς και συνελήφθη από κοινού από ομοσπονδιακούς και τοπικούς αξιωματούχους. Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Πρόβιντενς, Όσκαρ Πέρες, επανέλαβε ότι δεν αναζητείται περαιτέρω ύποπτος και ότι οι αρχές συνεργάζονται με την εισαγγελία για τη συγκέντρωση αποδεικτικού υλικού. Εκατοντάδες αστυνομικοί και ομοσπονδιακοί πράκτορες είχαν σπεύσει στην πόλη για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ το βράδυ της Κυριακής είχε προγραμματιστεί αγρυπνία στη μνήμη των θυμάτων.

Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο μετά τις 16:00 τοπική ώρα, εντός αιθουσας του Holley Engineering Building, στο ανατολικό τμήμα της πανεπιστημιούπολης του Brown, στην πόλη Πρόβιντενς. Δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους, ενώ εννέα ακόμη τραυματίστηκαν. Ο δήμαρχος του Πρόβιντενς, Μπρετ Σμάιλι, ανέφερε ότι επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ένας έχει λάβει εξιτήριο.

Η πρόεδρος του πανεπιστημίου, Κριστίνα Πάξον, διευκρίνισε ότι όλα τα θύματα είναι φοιτητές. Σε ανακοίνωσή της την Κυριακή, πρόσθεσε ότι ορισμένα τμήματα της πανεπιστημιούπολης παραμένουν αποκλεισμένα, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται. Περίπου 2.000 φοιτητές μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς χώρους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε όσους άνοιξαν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν φοιτητές. Οι οικογένειες των δύο θυμάτων λαμβάνουν την υποστήριξη του πανεπιστημίου, με την Πάξον να δηλώνει ότι «δεν υπάρχουν αρκετά λόγια παρηγοριάς για οικογένειες που χάνουν ένα παιδί».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com