Ενημέρωση με ένα κλικ

Νεκρός κορυφαίος διοικητής της Χαμάς σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Η επίθεση, που σύμφωνα με πηγές σηματοδοτεί προφανή παραβίαση της εκεχειρίας, είχε ως στόχο υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης.

Ένας από τους κορυφαίους διοικητές της Χαμάς, ο Ραάντ Σαάντ, σκοτώθηκε σήμερα το απόγευμα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας. Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, ο Σαάντ βρισκόταν εν κινήσει, οδηγώντας κατά μήκος του παραλιακού δρόμου Ρασίντ, όταν έγινε στόχος της επίθεσης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους και τρία ακόμα άτομα. Η ενέργεια αυτή θεωρείται από πολλούς ως προφανής παραβίαση της εκεχειρίας.

Ο Ραάντ Σαάντ κατείχε τη θέση του επικεφαλής του αρχηγείου κατασκευής όπλων της Χαμάς και θεωρούνταν το δεύτερο σημαντικότερο πρόσωπο μετά τον Ιζ αλ-Ντιν Χαντάντ, τον τελευταίο στρατιωτικό αρχηγό της οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Μπαράκ Ραβίντ του Axios, το Ισραήλ δεν είχε προηγουμένως ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προγραμματισμένη επιχείρηση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com