Ενημέρωση με ένα κλικ

Ένταση στο Βρετανικό Κανάλι: Ρωσικά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν κοντά σε βρετανικά ύδατα

Λονδίνο και Μόσχα σε νέα αντιπαράθεση, καθώς πλοία του ρωσικού ναυτικού πλέουν στη Μάγχη, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού.

Η ένταση μεταξύ του Λονδίνου και της Μόσχας κλιμακώνεται, με νέες προκλήσεις στη θάλασσα. Μετά τον εντοπισμό του ρωσικού κατασκοπευτικού πλοίου “Γιαντάρ” να πλέει κοντά στα βρετανικά χωρικά ύδατα της Σκωτίας, άλλα δύο ρωσικά πολεμικά πλοία, η κορβέτα “Στόικι” και το πλοίο ανεφοδιασμού “Γέλνια”, εντοπίστηκαν στη θάλασσα της Μάγχης.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του περιπολικού πλοίου “Σέβερν” του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, το οποίο ανέλαβε την αναχαίτιση των ρωσικών πλοίων. Ανοικτά των ακτών της Βρετάνης στη Γαλλία, την παρακολούθηση ανέλαβε πλοίο του ΝΑΤΟ.

Η Βρετανία θεωρεί το “Γιαντάρ” κατασκοπευτικό πλοίο και κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να χαρτογραφήσει υποθαλάσσια καλώδια του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πλήρωμα του ρωσικού πλοίου, την προηγούμενη εβδομάδα, φέρεται να χρησιμοποίησε λέιζερ για να διακόψει την παρακολούθηση από πιλότους της RAF, μια ενέργεια που ο υπουργός άμυνας Τζον Χίλι χαρακτήρισε “εξαιρετικά επικίνδυνη”. Απευθυνόμενος στη Ρωσία και τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε: “Σας βλέπουμε. Ξέρουμε τι κάνετε. Είμαστε έτοιμοι”.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, οι παραβιάσεις των Βρετανικών χωρικών υδάτων από ρωσικά πλοία έχουν αυξηθεί κατά 30% τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του επιπέδου επιφυλακής των βρετανικών και νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή.

Η αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας συμπίπτει χρονικά με τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη ρωσική εταιρεία Media Land. Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία επέβαλαν κυρώσεις στην εταιρεία, θεωρώντας την υπεύθυνη για κυβερνοεπιθέσεις σε δυτικές εταιρείες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com