Ενημέρωση με ένα κλικ

BBC ζητά συγγνώμη από Τραμπ για μονταρισμένη ομιλία, αλλά απορρίπτει αποζημίωση

Το βρετανικό δίκτυο παραδέχεται την επεξεργασία ομιλίας του Αμερικανού προέδρου, χωρίς όμως να προχωρήσει σε οικονομική αποζημίωση.

Το BBC ζήτησε συγγνώμη από τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, για την επεξεργασία τμημάτων από ομιλία του, που προβλήθηκε σε εκπομπή του Panorama. Παρά την απολογία, το δίκτυο απέρριψε τα αιτήματα του Τραμπ για αποζημίωση και ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναπροβάλει το ντοκιμαντέρ «Trump: A Second Chance».

Εκπρόσωπος του BBC επιβεβαίωσε την αποστολή επιστολής προς τη νομική ομάδα του πρώην προέδρου, ως απάντηση σε προηγούμενη επικοινωνία τους. Η πλευρά του Τραμπ είχε απειλήσει με αγωγή ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αν το BBC δεν ανακαλούσε, ζητούσε συγγνώμη και κατέβαλλε αποζημίωση.

Την ίδια στιγμή, η Daily Telegraph αποκάλυψε την ύπαρξη δεύτερου, παρόμοια επεξεργασμένου βίντεο, το οποίο είχε μεταδοθεί από την εκπομπή Newsnight το 2022. Και οι δύο εκπομπές αποτελούν σημαντικές ειδησεογραφικές παραγωγές του BBC.

Σε προσωπική επιστολή του προς τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος του BBC, Σαμίρ Σαχ, εξέφρασε τη λύπη του, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο οργανισμού, για την επεξεργασία της ομιλίας του προέδρου Τραμπ, η οποία αφορούσε γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com