Ενημέρωση με ένα κλικ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία: Κατέρρευσαν τρία κτίρια στο Σιντίργκι (βίντεο)

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ στην Τουρκία, με τη δόνηση να γίνεται αισθητή τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και σε νησιά του Αιγαίου, όπως η Λέσβος και η Σάμος.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην πόλη Σιντίργκι, στην επαρχία Μπαλικεσίρ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD). Ο σεισμός καταγράφηκε στις 22:48 τοπική ώρα και είχε εστιακό βάθος περίπου 6 χιλιομέτρων.

Ο δήμαρχος του Σιντίργκι ανέφερε ότι στην περιοχή έχουν σημειωθεί καταρρεύσεις κτιρίων, ενώ, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα ή τραυματίες.

Μετά τον κύριο σεισμό, ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ, με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 4,5 Ρίχτερ λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, μιλώντας στο CNN Türk, ανέφερε ότι τρία κτίρια και ένα κατάστημα έχουν καταστραφεί, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπήρξαν θύματα. Ο Γερλίκαγια πρόσθεσε: «H AFAD και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας άρχισαν αμέσως να πραγματοποιούν επιτόπιες έρευνες. Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό». Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι λόγω του σεισμού τα σχολεία στο Σιντίργκι δεν θα λειτουργήσουν.

Ο σεισμός, εκτός από το κέντρο του Μπαλικεσίρ, έγινε αισθητός στη Σμύρνη, την Κιουτάχεια, τη Γιαλοβά, την Κωνσταντινούπολη, τη Μανίσα, το Ουσάκ, το Αϊδίνι, το Εσκί Σεχίρ, τη Σακαρία, τη Γιαλοβά και το Τεκίρνταγ.

Δήλωση για τον σεισμό έκανε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό που έπληξε την περιοχή Sındırgı του Balıkesir και έγινε αισθητός και στις γύρω επαρχίες. Οι αρμόδιες μονάδες μας, ιδίως η AFAD, διεξάγουν σχολαστικές έρευνες και ελέγχους στο πεδίο. Παρακολουθούμε επίσης στενά την κατάσταση».

Ο δήμαρχος του Σιντίργκι, Σερκάν Σακ, δήλωσε μετά τον σεισμό: «Υπάρχουν κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην περιοχή».

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι κατέρρευσαν τρία κτίρια, τα οποία είχαν ήδη υποστεί ζημιές από προηγούμενο σεισμό.

Ο νομάρχης του Σιντίργκι, Ντογκάν Κογιούντζου, δήλωσε πως οι έρευνες στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταστροφές σε μια μεγάλη περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε απώλειες ζωών, συνεχίζουμε τις έρευνες. Δεν έχουμε λάβει αρνητικές ειδήσεις από τα χωριά. Οι έρευνες στο πεδίο συνεχίζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι 19 άτομα τραυματίστηκαν από δευτερογενείς αιτίες, όπως άλματα από ύψος και πτώσεις που συνέβησαν στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από σπίτια και καταστήματα.

«Δεν υπήρξαν τραυματισμοί που προκλήθηκαν άμεσα από τον σεισμό που σημειώθηκε στο Μπαλικεσίρ και έγινε αισθητός στις γύρω επαρχίες. Τέσσερις από τους 19 τραυματισμούς μας, οι οποίοι προκλήθηκαν από δευτερογενείς αιτίες όπως άλματα και πτώσεις, πήραν εξιτήριο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας τους. Όλοι οι τραυματίες μας είναι σε καλή γενική υγεία και η θεραπεία τους συνεχίζεται στα νοσοκομεία μας», ανέφερε ο Κεμάλ Μεμισόγλου,

Το Σιντίργκι είχε επίσης πληγεί τον Αύγουστο από σεισμό μεγέθους 6,1 Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Από τότε, η περιοχή γύρω από το Μπαλικεσίρ είχε πληγεί από μικρότερες σεισμικές δονήσεις.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα και τραυματίες

Ο υπουργός Υγείας Κεμάλ Μεμισόγλου δήλωσε: «Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους πολίτες που επλήγησαν από τον σεισμό μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Σιντίργκι, Μπαλικεσίρ, και έγινε αισθητός στις γύρω επαρχίες. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση σε συντονισμό με όλους τους αρμόδιους φορείς. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί αρνητικά γεγονότα στις μονάδες του υπουργείου μας. Είθε ο Θεός να προστατεύει τη χώρα μας και τον λαό μας από όλες τις καταστροφές».

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης, Σουλεϊμάν Ελμπάν, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί αρνητικές επιπτώσεις στη Σμύρνη: «Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί καμία αρνητική επίπτωση και οι εργασίες έρευνας στην περιοχή συνεχίζονται αδιάκοπα. Όλες οι ομάδες μας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού». Ο Ελμπάν ευχήθηκε «περαστικά» σε όσους επλήγησαν από τον

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com