«Παγώνει» η ΕΕ για 90 ημέρες τα αντίμετρα στους δασμούς Τραμπ – Ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να παγώσει για 90 ημέρες την επιβολή των αντίμετρων, που είχε σχεδιάσει ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να παγώσει για 90 ημέρες την επιβολή των αντίμετρων που είχε σχεδιάσει ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για διάλογο και διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε πως η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να δοθεί χρόνος στις διαβουλεύσεις με την Ουάσινγκτον, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ΕΕ παραμένει έτοιμη να προχωρήσει σε νέα μέτρα, εφόσον χρειαστεί.
«Ενώ ολοκληρώναμε την υιοθέτηση των ευρωπαϊκών αντίμετρων, τα οποία έτυχαν ευρείας στήριξης από τα κράτη μέλη, αποφασίσαμε να τα θέσουμε σε αναστολή για 90 ημέρες», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν. «Αν οι διαπραγματεύσεις δεν αποδώσουν, τα αντίμετρα θα τεθούν σε εφαρμογή. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για επιπλέον μέτρα».
Η εν λόγω απόφαση αποτελεί ένδειξη διάθεσης για συμβιβασμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια φάση όπου οι εμπορικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες δοκιμάζονται έντονα.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις