Ενημέρωση με ένα κλικ

Γερμανία: Εστιατόριο σέρβιρε “πίτσα με.. κοκαΐνη”

«Η νούμερο 40 ήταν μία από τις πίτσες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις», δήλωσε ο διευθυντής της πιτσαρίας που συνελήφθη.

Πίτσα με..κοκαϊνη  φέρεται να σέρβιρε στους πελάτες του εστιατόριο στη δυτική Γερμανία. Με κωδική ονομασία “το νούμερο 40” στο μενού ή την “σπεσιαλιτέ” προμηθεύονταν όσοι ήθελαν από το συγκεκριμένο μαγαζί στο Ντίσελντορφ.

Θεωρητές τροφίμων και οι αξιωματικοί της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών άρχισαν να παρακολουθούν την πιτσαρία στη Γερμανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθυντής ποινικών υποθέσεων Michael Graf von Moltke.

Πώς εξαρθρώθηκε το κύκλωμα

Οι ερευνητές εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να διερευνήσουν την αλυσίδα εφοδιασμού της πιτσαρίας με ναρκωτικά, γεγονός που τους οδήγησε στη σύλληψη ενός κυκλώματος ναρκωτικών στη δυτική Γερμανία εβδομάδες αργότερα.

Περίπου 150 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε δύο φυτείες κάνναβης – μία στο Mönchengladbach, στα δυτικά του Ντίσελντορφ. Εκεί βρέθηκαν 300 φυτά, και μία άλλη στο Solingen, στα ανατολικά της πόλης, όπου βρέθηκαν 60 φυτά.

Εστιατόριο στη Γερμανία είχε πίτσα με κοκαΐνη: Έκανε τρελές πωλήσεις, το  έκλεισε η αστυνομία

Πραγματοποιήθηκαν επίσης έφοδοι στα σπίτια και τις επιχειρήσεις 12 υπόπτων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας 22χρονος που θεωρείται ύποπτος ως επικεφαλής της επιχείρησης ναρκωτικών.

Η αστυνομία βρήκε επίσης όπλα, χρήματα και ακριβά ρολόγια.

Ο διευθυντής της πιτσαρίας συνελήφθη εκ νέου ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα και παραμένει υπό κράτηση. «Η νούμερο 40 ήταν μία από τις πίτσες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις», δήλωσε ο κ. Moltke.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το όνομα άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην επιχείρηση ναρκωτικών, ούτε την τιμή του συνδυασμού πίτσας και κοκαΐνης.

Πληροφορίες από BBC

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει