Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει τον σύντροφο της μητέρας του

Ο 53χρονος Τόμας Κουάν είναι γιατρός, από την Βρετανία, ο οποίος μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο και χορήγησε στον σύντροφο της μητέρας του ένεση με δηλητήριο.

Ο δράστης ταξίδεψε στο σπίτι της μητέρας του, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως νοσοκόμο που είχε κληθεί για να του χορηγήσει ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό στον ηλικιωμένο  71χρονο σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος μετά το εμβόλιο αρρώστησε βαριά αλλά επέζησε μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση που χρειάστηκε να κάνει.

Σάλος στη Βρετανία: Γιατρός μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με ψεύτικο εμβόλιο Covid τον σύντροφο της μητέρας του

Ο 53χρονος Τόμας Κουάν είχε προηγουμένως στείλει στο θύμα επιστολές δήθεν από το NHS (το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας) προγραμματίζοντας την επίσκεψη ώστε να τον περιμένουν.

Ο 53χρονος γιατρός πήγε στο σπίτι της μητέρας του και φορώντας καπέλο, χειρουργική μάσκα, γάντια και γυαλιά και μιλώντας με ασιατική προφορά, έλεγξε την αρτηριακή πίεση του ζεύγους και ύστερα έκανε το εμβόλιο στον Ο’ Χάρα. Μόλις του έγινε η ένεση στο αριστερό του χέρι, ο Ο’ Χάρα ένιωσε έναν «τρομερό πόνο» και ο Κουάν μάζεψε βιαστικά τα πράγματά του και έφυγε.

Καθώς έφευγε, η μητέρα του παρατήρησε ότι είχε το ίδιο ύψος με τον γιο της, γεγονός που έκανε τον O’Hara να υποψιαστεί πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο O’Hara επικοινώνησε με τον δικό του γιατρό και έμαθε ότι η επιστολή ήταν ψεύτικη.

Ο Ο’ Χάρα πήγε στο νοσοκομείο μετά την επίσκεψη του Κουάν και οι γιατροί διέγνωσαν νεκρωτική απονευρωσίτιδα,  μια «σπάνια απειλητική για τη ζωή σαρκοφάγο ασθένεια». Χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση «σημαντικών τμημάτων» του χεριού του.

Παρέμεινε στην εντατική για αρκετές εβδομάδες και οι γιατροί δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν ποια ήταν η τοξίνη.

Η υπόθεση βρίσκεται στα βρετανικά δικαστήρια με τον 53χρονο Thomas Kwan, να δηλώνει ένοχος για τη χορήγηση επιβλαβούς ουσίας, αλλά αρνείται την απόπειρα δολοφονίας και την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης με πρόθεση.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα «ο Thomas Kwan, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση, ήταν ένας αξιοσέβαστος και έμπειρος ιατρός γενικής ιατρικής με ιατρείο στο Sunderland. Από τον Νοέμβριο του 2023, και πιθανότατα πολύ νωρίτερα, εκπόνησε ένα περίπλοκο σχέδιο για να σκοτώσει τον σύντροφο της μητέρας του, έναν άνδρα που ονομαζόταν Patrick O’Hara. Από κάθε άποψη, ο άνδρας αυτός δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα που να προσβάλλει τον Kwan με οποιονδήποτε τρόπο.

Ήταν ωστόσο ένα πιθανό εμπόδιο για τον Kwan να κληρονομήσει την περιουσία της μητέρας του μετά τον θάνατό της».

«Ο Kwan χρησιμοποίησε τις εγκυκλοπαιδικές του γνώσεις και έρευνες σχετικά με τα δηλητήρια για να πραγματοποιήσει το σχέδιό του. Το σχέδιο αυτό ήταν να μεταμφιεστεί σε κοινοτικό νοσοκόμο, να παρευρεθεί στη διεύθυνση του O’Hara, το σπίτι που μοιραζόταν με τη μητέρα του κατηγορουμένου, και να του χορηγήσει ένα επικίνδυνο δηλητήριο με το πρόσχημα της χορήγησης μιας αναμνηστικής ένεσης Covid».

Ο εισαγγελέας είπε ότι ο κατηγορούμενος θα πει ότι η πρόθεσή του ήταν να προκαλέσει «μόνο ήπιο πόνο ή δυσφορία». Όμως υποστήριξε ότι επρόκειτο για «ένα τολμηρό σχέδιο. Ήταν ένα σχέδιο να δολοφονήσει έναν άνθρωπο σε κοινή θέα, να δολοφονήσει έναν άνθρωπο μπροστά στα μάτια της ίδιας του της μητέρας, της συντρόφου ζωής αυτού του ανθρώπου».

Το δικαστήριο άκουσε ότι η σχέση της μητέρας του Kwan με τον O’Hara, η οποία διαρκούσε πάνω από δύο δεκαετίες, είχε προκαλέσει ένταση μεταξύ του γιατρού και της μητέρας του, ιδίως όταν εκείνη αποφάσισε να συμπεριλάβει τον σύντροφό της στη διαθήκη της, επιτρέποντάς του να διαμένει στο σπίτι της σε περίπτωση θανάτου της.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει