Ενημέρωση με ένα κλικ

Συγκλονισμένοι οι Αμερικάνοι- Μετεωρίτης πέρασε ξυστά από το άγαλμα της Ελευθερίας

Συγκλονισμένοι έμειναν οι Αμερικάνοι , όταν εχθές πρωί της Τρίτης είδαν ένα μετεωρίτη να περνάει ξυστά πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας, λίγο πριν  διαλυθεί κοντά στο  κέντρο του Μανχάταν.

Η πτώση του μετεωρίτη έγινε αισθητή στις  περιοχές του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης, με τους πολίτες να ακούν μια δυνατή έκρηξη και δονήσεις. Πολλοί μάλιστα ανέφεραν  ότι είδαν μια λάμψη φωτιάς να διατρέχει τον ουρανό και ένιωσαν το έδαφος να τρέμει ελαφρά κάτω από τα πόδια τους.

Κάποιος μάλιστα πιο ψύχραιμος κατάφερε να διακρίνει ότι ο μετεωρίτης την ώρα που έπεφτε είχε ένα πράσινο, κίτρινο και λευκό χρώμα.

Με βάση τις αναφορές που κατατέθηκαν στον ιστότοπο της Αμερικανικής Εταιρείας Μετεώρων, η πύρινη σφαίρα έπεσε με ταχύτητα περίπου 54.000 χιλιόμετρα την ώρα, πέρασε πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και διαλύθηκε 46 χιλιόμετρα πάνω από το κέντρο του Μανχάταν.

Ο Bill Cooke, επικεφαλής του Γραφείου Μετεωροειδών Περιβάλλοντος της NASA, εξήγησε ότι η εκτιμώμενη τροχιά της πύρινης σφαίρας είναι ακόμη αβέβαιη, καθώς βασίζεται σε μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

Κινούμενος με ταχύτητα 34.000 μιλίων την ώρα, «ο μετεωρίτης κατέβηκε κατακόρυφα με απότομη γωνία μόλις 18 μοιρών, περνώντας πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας πριν διαλυθεί 29 μίλια πάνω από το κέντρο του Μανχάταν», έγραψε η NASA σε ανάρτησή της στο Facebook.

Το θέαμα διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα, προτού ο μετεωρίτης διαλυθεί.

Η NASA από την πλευρά της είπε ότι: Η υπηρεσία δεν εντοπίζει ό,τι κυκλοφορεί στο διάστημα.

Προς το παρόν δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τόσο μικρά πράγματα  σε σημαντικές αποστάσεις από τη Γη, επομένως μαθαίνουμε για τέτοια συμβάντα, όταν μπαίνουν στην ατμόσφαιρα 

Πάντως σύμφωνα με τα λεγόμενα της μικροί βράχοι σαν αυτόν με  διάμετρο  30 εκατοστά είναι ανίκανοι να επιβιώσουν μέχρι να πέσουν στο έδαφος.

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει