Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε ανήλικα στο Αίγιο
Ο δράστης δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ η υπεράσπιση υποστηρίζει έλλειψη ανθρωποκτόνου πρόθεσης.
Στο Αίγιο, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 47χρονος άνδρας, ο οποίος τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τραυμάτισε με κυνηγετική καραμπίνα τέσσερα ανήλικα παιδιά. Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος δεν παρουσίασε επαρκείς εξηγήσεις που να κρίνουν αναγκαία την αναβολή της προσωρινής του κράτησης, με αποτέλεσμα εισαγγελέας και ανακριτής να αποφασίσουν την κράτησή του.
Μετά την έκδοση της απόφασης, ο 47χρονος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου και στη συνέχεια φυγαδεύτηκε από υπόγειο, με σκοπό να αποφευχθεί η επαφή του με τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο. Οι οικογένειες των παιδιών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της διαδικασίας.
Η υπεράσπιση του 47χρονου επέμεινε στην άποψη ότι ο εντολέας τους δεν είχε πρόθεση να αφαιρέσει ζωές. Στο μεταξύ, τα τέσσερα παιδιά αναμένεται να εξεταστούν σήμερα, 27 Φεβρουαρίου, από ιατροδικαστή στην Πάτρα. Στόχος της εξέτασης είναι να διαπιστωθεί το μέγεθος και η σοβαρότητα των τραυμάτων τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία.
