Τα Κούλουμα γιόρτασε η Ελλάδα με παραδόσεις και γεύσεις
Αναβίωση εθίμων, πετάρισμα χαρταετών και σαρακοστιανά εδέσματα παντού
Με την ευχή για «Καλή Σαρακοστή», μικροί και μεγάλοι τίμησαν και φέτος τα Κούλουμα, αναβιώνοντας το έθιμο σε όλη την Ελλάδα. Με σύμμαχο τον καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές, οι χαρταετοί πέταξαν ψηλά, ενώ στα καζάνια έβρασαν χιλιάδες μερίδες φασολάδας. Σαρακοστιανά εδέσματα, όπως χαλβάδες και ελιές, μοιράστηκαν, ενώ ο κόσμος διασκέδασε με χορό, μουσική και άφθονο κρασί, προσφορά των κατά τόπους δήμων για την Καθαρά Δευτέρα.
Η κάμερα της εκπομπής «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 κατέγραψε στιγμές χαράς και ξενοιασιάς, μεταφέροντας τον παλμό από κάθε γωνιά της χώρας.
Στη Νέα Κίο, οι γυναίκες τίμησαν την παράδοση προσφέροντας χειροποίητα μικρασιάτικα εδέσματα στους κατοίκους και επισκέπτες που συμμετείχαν στα Κούλουμα στο πάρκο της πόλης, μια διοργάνωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών και της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κίου.
Στα Χανιά, η προετοιμασία της παραδοσιακής φασολάδας ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στους Αγίους Αποστόλους, με τη χρήση 120 κιλών φασολιών, προσφορά του δήμου. Πλήθος κόσμου από διάφορες περιοχές συγκεντρώθηκε για το γλέντι.
Στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα απόλαυσαν ζωντανή ορχήστρα και παραδοσιακά εδέσματα, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος.
Στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου «πλημμύρισε» από οικογένειες που έκαναν πικ νικ και πέταξαν χαρταετούς.
Στο Κρυονέρι Κορινθίας, ένα παραδοσιακό γλέντι προσέφερε ψητά λαχανικά, φασολάδα, ρεβίθια, χαλβά, λαγάνα και άλλα νηστίσιμα εδέσματα.
Στη Σάμο, το Μαλαγάρι γιόρτασε με πατροπαράδοτα εδέσματα, σαμιώτικο κρασί, μουσική, γλέντι και χορό.
