Ενημέρωση με ένα κλικ

Προειδοποίηση από τη μετεωρολόγο: Ισχυρές καταιγίδες και κακοκαιρία σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη

Άστατος ο καιρός για την Τσικνοπέμπτη, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Αυξημένος ο κίνδυνος κατολισθήσεων στη Δυτική Ελλάδα.

Η Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 αναμένεται να φέρει αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με παροδικές βροχές αρχικά στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να ενταθούν και να γίνουν κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ενισχυόμενοι στα πελάγη από το απόγευμα και τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ανησυχητική είναι η πρόγνωση για το βράδυ της Τετάρτης, όπου η Νικόλ Ζιακοπούλου, μετεωρολόγος της ΕΡΤ, προειδοποιεί για νέα επιδείνωση του καιρού στη Δυτική Ελλάδα, με επικείμενες καταιγίδες, ιδίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Συγκεκριμένα, έως το τέλος της εβδομάδας, η Δυτική Ελλάδα αναμένεται να δεχθεί τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο κατολισθήσεων. Λόγω αυτού, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ακόμη και μικρές ποσότητες βροχής μπορούν να είναι κρίσιμες σε ήδη επιβαρυμένες περιοχές.

Η Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026 θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές κατά τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και κατά τις βραδινές στα δυτικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο.

Για την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, νότια και ανατολικό Αιγαίο. Στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα παραμείνουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με ενίσχυση στα κεντρικά και νότια πελάγη, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά.

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, ο καιρός θα παραμείνει νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια και ανατολικό Αιγαίο. Στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ενίσχυση στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο στα νότια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com