ΠΑΣΟΚ: «Ναι» στον εθνικό διάλογο για την αγροτική παραγωγή, «όχι» στα προσχήματα
Ο Δημήτρης Μάντζος ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής και Διατροφικής Ανθεκτικότητας, ζητώντας πραγματικές λύσεις και όχι υπεκφυγές.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δηλώνει «ναι» στον εθνικό διάλογο για την αγροτική παραγωγή, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απορρίπτει «τα προσχήματα και τις υπεκφυγές». Τη θετική στάση του κόμματος γνωστοποίησε ο Δημήτρης Μάντζος, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα.
«Ανακοινώνω στο Σώμα ότι, ως ΚΟ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφότου δεν συμφωνήσαμε ήδη στη Διάσκεψη των Προέδρων με τον τρόπο που διεξάγεται η σημερινή συζήτηση, καταθέτουμε σήμερα πρόταση για τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής και Διατροφικής Ανθεκτικότητας», δήλωσε ο κ. Μάντζος. Πρόσθεσε πως η πρόταση αυτή, που θα αναλυθεί από τον εισηγητή του κόμματος, Μανώλη Χνάρη, θα έχει σαφή δομή, αποστολή και χρονοδιάγραμμα, και ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία από την Ολομέλεια.
«Εμείς λέμε Ναι στον Διάλογο, αλλά αυτό που φέρει η ΝΔ δεν είναι ο διάλογος που έχει ανάγκη η χώρα. Δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο πρωτογενής τομέας», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μάντζος. «Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση ΝΔ φέρνουν μόλις σήμερα -επτά χρόνια μετά- μια πρόταση που πιστοποιεί ότι ως σήμερα δεν έκαναν τίποτα για τον πρωτογενή τομέα, ότι δεν είχαν καμία πολιτική για την αγροτική παραγωγή».
Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ του διαλόγου «μόνο μέσα από την επεξεργασία προτάσεων και ρεαλιστικών λύσεων από την ίδια την επιστημονική κοινότητα, τους παραγωγούς, την κοινωνία», κατέληξε, επαναλαμβάνοντας το «ναι στον πραγματικό διάλογο και τις λύσεις -όχι στα προσχήματα και τις υπεκφυγές».
