Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει «επιστροφή στα χρόνια της εθνικοφροσύνης» μετά την κλήση Βαρουφάκη
Κληθείς σε προκαταρκτική εξέταση για δηλώσεις του σχετικά με τα ναρκωτικά, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 βλέπει κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση του Συντάγματος.
Το κόμμα ΜέΡΑ25 επανέρχεται με σφοδρότητα στο θέμα της προκαταρκτικής εξέτασης του Γραμματέα του, Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με δηλώσεις του για το ζήτημα των ναρκωτικών. Η εμφάνιση της αστυνομίας στο σπίτι του το πρωί της Παρασκευής 16/1, προκειμένου να του επιδοθεί κλήση για εξέταση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του κόμματος, το οποίο κάνει λόγο για «ένα ακόμα βήμα προς την ολική επαναφορά στη δεκαετία του 1950».
Το ΜέΡΑ25 κατηγορεί την «ακροδεξιά πτέρυγα της κυβέρνησης» και την «οργουελιανή “Ομάδα Αλήθειας”» για τις εκκλήσεις που οδήγησαν στην ενέργεια αυτή, καθώς και για τις «δημοσιογραφικές διαρροές εισαγγελικών ενεργειών». Χαρακτηρίζει την εμφάνιση αστυνομίας στο σπίτι πολιτικού αρχηγού για κλήση «δια υπόθεσή του» ως «αδιανόητη κατάχρηση εξουσίας» και «παραπομπή στα χειρότερα χρόνια της εθνικοφροσύνης», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει «ξεχαρβαλώσει κάθε έννοια κράτους δικαίου».
Νομικά, το κόμμα επισημαίνει ότι ο κ. Βαρουφάκης καλείται να δώσει εξηγήσεις «επί ανύπαρκτου ποινικού αδικήματος, αφού ουδέν αναγράφεται στην κλήση». Σε πολιτικό επίπεδο, κάνει λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος που διασφαλίζει την ελευθερία της άποψης για θέματα δημόσιου κοινωνικού ενδιαφέροντος».
«Στο ΜέΡΑ25 είμαστε ξεκάθαροι: ούτε μας τρομάζουν ούτε πρόκειται να σιωπήσουμε», δηλώνει το κόμμα, τονίζοντας ότι ο Γραμματέας τους καλείται να απολογηθεί επειδή «σε μια χώρα όπου τα ναρκωτικά θερίζουν και απειλούν τη ζωή των νέων ανθρώπων, όπου η κοκαΐνη κάνει θραύση στην καλή κοινωνία χωρίς τον παραμικρό έλεγχο και τα λαϊκά παιδιά οδηγούνται στη φυλακή για μικροποσότητες, αυτός επέλεξε να πει την αλήθεια. Να κάνει δηλαδή αυτό που επιτάσσουν όλες οι σύγχρονες έρευνες αναφορικά με την εξάρτηση».
Το ΜέΡΑ25 καλεί «κάθε πολιτική δύναμη και κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να υψώσει ανάστημα απέναντι σε αυτή την πρακτική που αντιστοιχεί σε απόπειρα ανασύστασης του αστυνομικού κράτους». Δηλώνει δε ότι θα συνεχίσει «να λέει την αλήθεια απέναντι στους χωροφύλακες της “Μητσοτάκης Α.Ε.”».
