Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο καιρός αλλάζει: Παγετός, χιόνια στα ορεινά και αλλαγή ανέμων

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από σήμερα με παγετό τις πρωινές ώρες και χιόνια σε ορεινές περιοχές, ενώ άνεμοι θα πνέουν σε ορισμένες περιοχές έως 9 μποφόρ.

Ο καιρός μεταβάλλεται σταδιακά από σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τον παγετό τις πρωινές ώρες και τα χιόνια στα ορεινά. Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα τοπικά ενδέχεται να φτάσουν τα 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, φτάνοντας τους 8 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά και τους 10 με 13 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα παρατηρηθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, με κατά τόπους ισχυρό παγετό στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

**Πιο αναλυτικά:**

* **Μακεδονία, Θράκη:** Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, και από το βράδυ στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

* **Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:** Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

* **Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:** Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5, τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

* **Κυκλάδες, Κρήτη:** Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά/ημιορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7, στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* **Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα:** Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια 7 με 8, και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* **Αττική:** Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* **Θεσσαλονίκη:** Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

**Πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες:**

* **Τετάρτη 14-01-2026:** Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν ομίχλες. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα επικρατήσουν νοτίων διευθύνσεων άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Άνοδος της θερμοκρασίας, με παγετό κατά τόπους νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Μέγιστες θερμοκρασίες: 11-13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά, 14-16 στις υπόλοιπες περιοχές, και έως 17 βαθμούς τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

* **Πέμπτη 15-01-2026:** Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι στα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

* **Παρασκευή 16-01-2026:** Αραιές νεφώσεις, οι οποίες στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, βόρεια ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

* **Σάββατο 17-01-2026:** Νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και την ανατολική νησιωτική χώρα. Άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στη βορειοανατολική χώρα και το βόρειο Αιγαίο, βορειοανατολικοί 4 με 6, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στα 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βορειοανατολικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com