Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο διάλογος με τους αγρότες υπό προϋποθέσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλά για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και το πολιτικό σκηνικό.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, τόνισε την επιθυμία της κυβέρνησης για διάλογο με τους αγρότες, επισημαίνοντας, ωστόσο, δύο αδιαπραγμάτευτες θέσεις. Η πρώτη αφορά τα όρια της οικονομίας: οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο στήριξης των αγροτών θα απαιτούσε αύξηση των φορολογικών βαρών για τους πολίτες, κάτι που αντίκειται στη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση φόρων και αύξηση του εισοδήματος. Η δεύτερη προϋπόθεση αφορά την αποφυγή διαλόγου εν μέσω ταλαιπωρίας των πολιτών.

«Δεν υπάρχει περιθώριο για παραπάνω μέτρα», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, εξηγώντας ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί βάσει των οροφών δαπανών της ΕΕ. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνά εξίσου για τον αγρότη που επιθυμεί χαμηλότερο κόστος ενέργειας, όσο και για τον εστιάτορα, τον φούρναρη ή τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που έχουν τις ίδιες ανάγκες. «Αναζητούμε τη χρυσή τομή που θα επιτρέψει στον αγρότη να παράγει με αξιοπρέπεια, χωρίς όμως οι υπόλοιποι πολίτες να αισθάνονται ότι «πληρώνουν το μάρμαρο»», πρόσθεσε.

Αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία των πολιτών λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του ενός μήνα των κινητοποιήσεων.

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη για συναινέσεις και πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε την έμφαση του πρωθυπουργού στην αναγκαιότητα συνεννόησης για μεγάλες αλλαγές, ιδίως στη συνταγματική αναθεώρηση και στις διαδικασίες για ανεξάρτητες αρχές. Τόνισε ότι οι μεγάλες τομές, είτε αφορούν το άρθρο 16, το άρθρο 86, είτε άλλα ζητήματα, απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις για να συμβαδίζει το σύνταγμα με τις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις.

Για τις μετεκλογικές εξελίξεις, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει μια σαφή εντολή διακυβέρνησης, υποστηρίζοντας τις σταθερές μονοκομματικές κυβερνήσεις, παραπέμποντας στην εικόνα άλλων ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών. Η ΝΔ, όπως είπε, έχει ως φυσικούς συμμάχους τους πολίτες, οι οποίοι θα κρίνουν ποιος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση, συγκρίνοντας απολογισμούς και προγράμματα. Κατέστησε σαφές ότι οι αναγκαίες αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν με κόμματα που στηρίζουν τον λαϊκισμό και την εκχυδαϊσμό της Δημοκρατίας, ή που καλλιεργούν την κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς.

Τέλος, απαντώντας στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων κομμάτων να αμφισβητήσει την κυριαρχία της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι δεν πιστεύει στα υποθετικά ή μονοπρόσωπα κόμματα, τονίζοντας ότι τα κόμματα αποτελούν πυλώνα του πολιτεύματος και πρέπει να διαθέτουν θέσεις, ιδέες και ανθρώπινο δυναμικό. «Οι πλήρεις αφορισμοί και ο μηδενισμός δεν είναι θέσεις. Είναι η επανεμφάνιση μιας ακραίας λαϊκιστικής λογικής», ανέφερε. Σχολιάζοντας την προαναγγελία για κόμμα από την κ. Καρυστιανού, επεσήμανε ότι δεν αλλάζουν τα δεδομένα και ότι αυτό που θα κριθεί είναι οι προτάσεις και οι θέσεις όλων όσων επιθυμούν να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών. Διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com