Αγρότες: Χριστούγεννα στα μπλόκα, ανοιχτοί δρόμοι για εκδρομείς
Σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια, μοιράζουν προϊόντα και στέλνουν μήνυμα διαλόγου μόνο με δεσμεύσεις.
Οι αγρότες προσανατολίζονται να περάσουν τα Χριστούγεννα στα μπλόκα, ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι οι δρόμοι θα παραμείνουν ανοιχτοί για την ελεύθερη διέλευση των εκδρομέων. Παράλληλα, οι μπάρες στα διόδια κοντά στα μπλόκα θα ανοίξουν σήμερα και αύριο. Το μήνυμα που στέλνουν είναι σαφές: δεν πρόκειται να προσέλθουν σε διάλογο χωρίς απτές δεσμεύσεις για τα αιτήματά τους. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, αναφέρει ότι από τα 27 αιτήματα, τα 16 έχουν ήδη επιλυθεί ή βρίσκονται σε θετική πορεία.
Στον κόμβο της Νίκαιας, οι αγρότες έχουν αποφασίσει να σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια του Μακρυχωρίου το Σάββατο, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ η ίδια ενέργεια θα επαναληφθεί και την Κυριακή. Με αυτόν τον τρόπο, επιθυμούν να μοιράσουν στους διερχόμενους οδηγούς αγροτικά προϊόντα, αναδεικνύοντας, όπως λένε, την χαμηλή τιμή πώλησης των προϊόντων τους.
Χθες, μετά από έναν συμβολικό αποκλεισμό που διήρκεσε από τις 4 το απόγευμα έως τις 7, προκαλώντας ουρές χιλιομέτρων από φορτηγά και Ι.Χ., όλες οι παρακαμπτήριες οδοί στην περιοχή παρέμειναν ανοιχτές. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο.

