Νίκος Παππάς: Παραδέχεται λάθος αντίδραση μετά από περιστατικό στο Στρασβούργο
Ο ευρωβουλευτής αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ η υπόθεση οδηγεί σε εξελίξεις για τη θέση του στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Παππάς, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοποθετήθηκε σχετικά με την επίθεση που φέρεται να προέβη εναντίον του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου σε μπαρ στο Στρασβούργο. Ο πρώην μπασκετμπολίστας, ο οποίος πλέον αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, δήλωσε ότι η αντίδρασή του ήταν λανθασμένη, τονίζοντας παράλληλα ότι «τόσο στην καριέρα του ως αθλητής, όσο και τώρα ως ευρωβουλευτής δεν υπήρξε ποτέ ο αγαπημένος των ΜΜΕ».
Στην αναλυτική του δήλωση, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Οπότε δεν με παραξενεύει το γεγονός ότι κάποιοι έχουν σπεύσει να με καταδικάσουν πριν καν μάθουν τη δική μου εκδοχή αλλά και τα πραγματικά γεγονότα. Από σεβασμό στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι πατέρας δύο παιδιών, δεν θα αναλύσω δημόσια τουλάχιστον το τι έγινε το βράδυ της Τρίτης, ούτε σε ποια ακριβώς κατάσταση βρισκόταν. Όμως ό,τι προηγείται δεν παραγράφεται ούτε εκπίπτει στην απόδοση ευθύνης. Παραδέχομαι ωστόσο ότι είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση-πρόκληση απέναντι σε μένα, και ότι θα έπρεπε να είχα λειτουργήσει αλλιώς σε όσα έκανε και είπε όντας σε αυτή την κατάσταση. Ισως και αυτή η κατάστασή του να ήταν ο λόγος που “μετέφερε” γεγονότα και φράσεις όπως ο ίδιος πιστεύει ότι έγιναν και όχι όπως έγιναν. Τα υπόλοιπα θα τεθούν υπόψη των αρχών όταν χρειαστεί καθώς υπήρχαν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες».
Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης σε μπαρ του Στρασβούργου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος και ο ευρωβουλευτής διαπληκτίστηκαν, με τον Νίκο Παππά να φέρεται να τον έχει γρονθοκοπήσει. Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος κατέθεσε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο άνδρες είχαν και στο παρελθόν αντεγκλήσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, ζήτησε εξηγήσεις από τον Νίκο Παππά. Ακολούθως, ενημέρωσε τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος πριν από λίγο έθεσε τον κ. Παππά εκτός ευρωομάδας.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Γιαννόπουλος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στο περιστατικό, τονίζοντας ότι «τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους». «Καλησπέρα σε όλους, όλες, όλα. Επειδή έχετε σπάσει το κινητό μου από την ώρα που δημοσιοποιήθηκε η είδηση ενημερώνω άπαντες ότι είμαι καλά. Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Στους συναδέλφους που με αναζητούν για μία δήλωση ή μία σύνδεση: Δεν θα βγω πουθενά, δεν έχω κάτι άλλο να πω. Τα γεγονότα νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.