Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε ελέγχους αλκοόλ στην Αθήνα

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε δίπλα στους αστυνομικούς που πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στην πρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το βράδυ του Σαββάτου ένα από τα δεκάδες σημεία στην Αθήνα όπου η Ελληνική Αστυνομία διενεργεί εντατικούς ελέγχους σε οδηγούς για ενδεχόμενη κατανάλωση αλκοόλ και άλλες παραβάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν σε υπηρεσία, τους συνεχάρη για το έργο τους και τους ευχαρίστησε για την άοκνη προσφορά τους, μέρα και νύχτα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενημερώθηκε για την απλή και έγκυρη μέθοδο που ακολουθούν οι αστυνομικοί για να εξακριβώσουν πόσο έχει πιει ένας οδηγός, καθώς και για τη διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Οι ένστολοι ανέφεραν στον Πρωθυπουργό ότι οι Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ), στις οποίες ανήκουν, έχουν ενισχυθεί με 100 άτομα προσωπικό από τα τέλη Οκτωβρίου. Πλέον, πέραν των αυξημένων τακτικών δράσεων για την οδική ασφάλεια, εκτελούν ειδικές επιχειρήσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητού στην Αττική να έχουν διπλασιαστεί αυτά τα τριήμερα.

Η αύξηση της δύναμης των ΟΕΠΤΑ επιτρέπει στην Αστυνομία να έχει συνεχή και αυξημένη παρουσία στους δρόμους, ειδικά τις ώρες αυξημένου κινδύνου. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την οδική ασφάλεια και την εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος προβλέπει αυστηρότερες ποινές για υπότροπους παραβάτες.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα άτομα που ελέγχθηκαν για μέθη το 11μηνο του έτους ξεπέρασαν τις 285.500, σημειώνοντας αύξηση 116,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024. Εντοπίστηκαν σχεδόν 10.300 θετικά αλκοτέστ, ποσοστό 5,2% αυξημένο σε σχέση με το περσινό διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com