Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι μαθητές της Αχαΐας στέκονται στο πλευρό των αγροτών με καταλήψεις στα σχολεία

Στηρίζουν τους γονείς τους στα μπλόκα, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τον αγροτικό κλάδο.

Μαθητές σε αγροτικές περιοχές της Αχαΐας προχωρούν σε κατάληψη των σχολείων τους, ως ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης προς τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών. Συγκεκριμένα, τα γυμνάσια Φαρρών, Σταυροδρομίου, Ριόλου, Ερυμάνθειας, Χαλανδρίτσας, καθώς και τα λύκεια Ερυμάνθειας και Φαρρών, παραμένουν κλειστά.

Σε ανακοίνωσή τους, οι μαθητές τονίζουν ότι οι καταλήψεις αποσκοπούν στην υποστήριξη των γονέων τους που βρίσκονται στα μπλόκα. Την προσπάθειά τους στηρίζουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Φαρρών, αλλά και ο δήμαρχος του Δήμου Ερυμάνθου.

Η πρόεδρος του 15μελούς του Λυκείου Φαρρών, στην επιστολή της, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως από τη Δευτέρα 8/12, το σχολείο των Φαρρών παραμένει κλειστό, στηρίζοντας τον αγώνα των αγροτών – των ανθρώπων που αποτελούν σε μεγάλο ποσοστό τους γονείς και τις οικογένειές μας. Επιπλέον, από τη Δευτέρα 8/12 το σχολείο Φαρρών έχει προβεί σε κατάληψη, ενώ από αύριο Τετάρτη 10/12, τα σχολεία Φαρρών, Ερυμάνθειας, Χαλανδρίτσας, Σταυροδρομίου, θα παραμείνουν επίσης κλειστά μέχρι νεοτέρας, συμμετέχοντας συλλογικά σε αυτή τη σημαντική κίνηση στήριξης».

Η ίδια επισημαίνει την ανάγκη να δημοσιοποιηθεί και ο αγώνας των μαθητών, τονίζοντας τη στήριξη που λαμβάνουν από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον δήμαρχο του Δήμου Ερυμάνθου, καθώς και την ενεργή υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com