Ενημέρωση με ένα κλικ

Αγρότες Ενωμένοι: Ολοκληρωτικές Κινητοποιήσεις και Αποκλεισμοί Πανελλαδικά

Από τα μπλόκα σε εθνικές οδούς και τελωνεία, η αγροτική οργή κλιμακώνεται με στόχο τη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, διαμηνύοντας “ήρθαμε για να μείνουμε” από τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, καθώς και σε τελωνεία. Τα κύρια αιτήματα που οδηγούν τους αγρότες σε αυτές τις κινητοποιήσεις αφορούν τις αποζημιώσεις, την αντιμετώπιση της ευλογιάς, τη μείωση του κόστους παραγωγής, το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και την ομαλοποίηση των πληρωμών για τις γεωργικές επιδοτήσεις.

Σε πολλά σημεία της χώρας, η κατάσταση κλιμακώνεται. Στη Γέφυρα Εύηνου, η παλαιά Εθνική Οδός παραμένει αποκλεισμένη από τρακτέρ. Αγρότες της Μαγνησίας προχώρησαν σε αποκλεισμό της οδού Αθηνών–Θεσσαλονίκης, ενώ ανακοίνωσαν συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου για την ερχόμενη Τετάρτη.

Νέα μπλόκα έχουν δημιουργηθεί στην Ιονία Οδό, στον κόμβο Αγγελόκαστρου Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και στην Εγνατία Οδό, σε Σιάτιστα και Ξάνθη. Παράλληλα, συνεχίζονται οι ολιγόωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία και τους μεθοριακούς σταθμούς. Οι αγρότες των Ιωαννίνων έκλεισαν για τρεις ώρες την πρόσβαση στο αεροδρόμιο της πόλης, προκαλώντας δυσχέρειες σε δεκάδες ταξιδιώτες.

Το μπλόκο της Καρδίτσας ενισχύεται συνεχώς, με περισσότερα από 2.500 τρακτέρ να βρίσκονται ήδη στο σημείο. Οι αγρότες της Καρδίτσας αναμένεται να συμμετάσχουν και στον αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου την Τετάρτη. Προγραμματίζουν επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Τσιάρα, στην Καρδίτσα. Την Τετάρτη, τρία μπλόκα της Θεσσαλίας (Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας) θα μεταβούν στο Βόλο για να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό του λιμανιού.

Οι αγρότες του κεντρικού μπλόκου της Νίκαιας αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, κλείνοντας τους παράδρομους στην ΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη, αγρότες από τη Νίκαια, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Μαγνησία θα πραγματοποιήσουν δυναμική κινητοποίηση αποκλείοντας το λιμάνι του Βόλου, με τη συμμετοχή και αλιέων.

Η Θεσσαλονίκη περικυκλώνεται από τέσσερα μπλόκα: Χαλκηδόνα, Μάλγαρα, Δερβένι. Εκπρόσωποι αγροτικών μπλόκων της Κεντρικής Μακεδονίας θα συναντηθούν στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης για να συντονίσουν τις δράσεις τους.

Νέο μπλόκο έχει στηθεί στον κόμβο της Άρτας, στο σημείο εξόδου και εισόδου οχημάτων από την Άρτα στην Ιόνια Οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από τη Φιλιππιάδα. Τα τρακτέρ έχουν καταλάβει το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με τους αγρότες να δηλώνουν ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός επ’ αόριστον.

Στα “Πράσινα Φανάρια”, οι αγρότες μετακινούν τα τρακτέρ, αφήνοντας ανοιχτούς τους δρόμους, εκτός από τις κλούβες. Οι αγρότες όλης της Βόρειας Ελλάδας θα συνεδριάσουν αύριο για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στον Προμαχώνα, οι αγρότες άνοιξαν το μπλόκο μετά από 6ωρη αναμονή, με μεγάλες ουρές φορτηγών να σχηματίζονται. Ωστόσο, αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες ημέρες.

Στα Μάλγαρα, οι αγρότες έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού, με το ρεύμα προς Αθήνα να παραμένει αποκλεισμένο επ’ αόριστον, ενώ το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη θα παραμείνει κλειστό έως τις 20:00. Υπάρχει η πρόθεση κλιμάκωσης, με πιθανό επ’ αόριστον αποκλεισμό και του ρεύματος προς Θεσσαλονίκη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com