Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίκαιρη ερώτηση ΚΚΕ για την οικονομική ασφυξία των αγροτών και κτηνοτρόφων

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζητά από τον πρωθυπουργό άμεσες λύσεις για την επιβίωση των βιοπαλαιστών, τον έλεγχο ασθενειών και την απόδοση ευθυνών.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας που πλήττει τους βιοπαλαιστές γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και ψαράδες, κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η ερώτηση εστιάζει στην ανάγκη κατοχύρωσης εισοδήματος επιβίωσης και στη λήψη μέτρων για τον έλεγχο της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, καθώς και για τη συνολική στήριξη των κτηνοτρόφων.

Ο κ. Κουτσούμπας ρωτά ευθέως τον κ. Μητσοτάκη για τα συγκεκριμένα άμεσα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών. Αυτά περιλαμβάνουν τη μείωση του κόστους παραγωγής, την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς εισοδήματος, την άμεση καταβολή των οφειλόμενων ενισχύσεων και αποζημιώσεων, την προστασία από φυσικές καταστροφές και ζωονόσους, την απόδοση ευθυνών για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και την επιστροφή των χρημάτων που παρανόμως εκτοπίστηκαν, καθώς και τον τερματισμό της καταστολής και της ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών.

Η αγανάκτηση των παραγωγών, όπως τονίζεται στο κείμενο της ερώτησης, είναι δικαιολογημένη και έχει οδηγήσει χιλιάδες αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους, διεκδικώντας το αυτονόητο: το δικαίωμα να παράγουν με αξιοπρεπές εισόδημα. Ο αγώνας τους χαρακτηρίζεται ως δίκαιος και υποστηρίζεται από τον ελληνικό λαό, καθώς συνδέεται άμεσα με την παροχή φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, ενώ το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής διογκώνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και επιβαρύνει τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΚΚΕ, αντί να ανταποκριθεί στα αιτήματα, αντιμετωπίζει τις κινητοποιήσεις με καταστολή. Επίσης, επιχειρεί να παρουσιάσει την καταβολή καθυστερημένων και μειωμένων ενισχύσεων ως αντιπερισπασμό, εμφανίζοντας τους αγρότες ως “αχάριστους”. Το κόμμα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εστιάζει τη ρητορική της στην “εξυγίανση” του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποσιωπώντας ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, η οποία ευνοεί τους εμποροβιομηχάνους εις βάρος των αγροτών. Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι καμία επιδότηση δεν επαρκεί για την επιβίωση του αγρότη χωρίς μείωση του κόστους παραγωγής και εγγυημένες τιμές.

Τέλος, αναφέρονται οι τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων για το σύστημα της ΚΑΠ, που επιτρέπει σε μη δικαιούχους να εισπράττουν ενισχύσεις, ενώ η ανεπάρκεια στον κρατικό έλεγχο οδήγησε σε δυσθεώρητα πρόστιμα που αναμένεται να μετακυλιστούν στους αγρότες και τον λαό. Το ΚΚΕ κατηγορεί επίσης κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ ότι χρησιμοποίησαν τις επιδοτήσεις ως εργαλείο ψηφοθηρίας και εξαγοράς, ενώ σήμερα η κυβέρνηση επιχειρεί να “ξεπλύνει” τις ποινικές τους ευθύνες μέσω εξεταστικής αντί προανακριτικής επιτροπής. Σημειώνεται επίσης η αδράνεια της κυβέρνησης απέναντι στους κτηνοτρόφους, που μένουν στο έλεος των ζωονόσων, με μοναδική λύση την θανάτωση κοπαδιών και την άρνηση εμβολιασμού, ενώ οι αποζημιώσεις καθυστερούν και δεν υπάρχει σχέδιο ανασύστασης του κτηνοτροφικού κεφαλαίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com