Η Ελλάδα στο Διάστημα: Εκτοξεύτηκαν οι πρώτοι 5 μικροδορυφόροι
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη σπουδαία εξέλιξη, τονίζοντας την αλλαγή που φέρνει η χώρα στον τομέα της τεχνολογίας.
Η Ελλάδα κάνει ένα σημαντικό βήμα στην εξερεύνηση του διαστήματος, καθώς την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκτόξευση πέντε δορυφόρων στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων. Τη σπουδαία αυτή εξέλιξη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω σχετικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο συνοδευτικό βίντεο που δημοσιεύτηκε, παρουσιάζεται η συγκλονιστική στιγμή της εκτόξευσης, ενώ ο πρωθυπουργός σχολιάζει: «Ήξερες ότι η Ελλάδα αποκτά 13 δικούς της μικροδορυφόρους με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης; Εδώ κάτι αλλάζει».
Η πρωτοβουλία αυτή, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ελλάδα στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας, ενισχύοντας την εθνική της παρουσία στο διάστημα.