Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα για Βιώσιμες Μεταφορές και Τουρισμό

Ανασκόπηση συνεργασίας και σχεδιασμός για το μέλλον του ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου μεταφορών και τουρισμού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ευρωπαίο Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολο Τζιτζικώστα, για μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με το ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων του Επιτρόπου. Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τις μεταφορές, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, εστιάστηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης καλωσόρισε θερμά τον Επίτροπο Τζιτζικώστα, τονίζοντας τη σημασία της συζήτησης για θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του. «Έχουμε την ευκαιρία να έχουμε μαζί μας όλους τους συναρμόδιους υπουργούς οι οποίοι σχετίζονται με το ευρύ χαρτοφυλάκιο υπό την αρμοδιότητά σας», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η συνάντηση αποτελεί «πρώτης τάξεως ευκαιρία» για να ακουστούν οι προτεραιότητες του Επιτρόπου για τον επόμενο χρόνο, καθώς και τα θέματα που θέλουν να θίξουν οι Έλληνες υπουργοί, τα οποία απαιτούν συντονισμό και βελτιωμένη επικοινωνία μεταξύ της Επιτροπής και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του στην Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν κλείσει τον έναν χρόνο θητείας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τόνισε τη σπουδαιότητα του χαρτοφυλακίου του, το οποίο περιλαμβάνει υποδομές, μεταφορές, ναυτιλία, τουρισμό, στρατιωτική κινητικότητα και αυτοκινητοβιομηχανία για 27 κράτη μέλη. «Ένα χαρτοφυλάκιο που είναι πολύ σημαντικό για την Ευρώπη, καθώς αντικατοπτρίζει περίπου το 30% του ΑΕΠ της Ευρώπης, αλλά για την Ελλάδα ξεπερνά το 40% του ΑΕΠ», επεσήμανε.

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ληφθεί, επιλύοντας χρόνια προβλήματα στους προαναφερθέντες τομείς. Ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τους υπουργούς για την εξαιρετική συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι το χαρτοφυλάκιο συνδέεται άμεσα με τις παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε μια ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, καθώς η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τον σεβασμό, την αξιοπιστία της και βέβαια πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από πολιτικές που εφαρμόζονται πανευρωπαϊκά», δήλωσε.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άντληση πόρων από την Ελλάδα, η οποία, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση και επιτυχία του πρωθυπουργού, ξεπερνά τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, με εξαιρετική απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων. Αυτά τα κονδύλια, όπως τόνισε, μεταφράζονται σε σημαντικά έργα που προάγουν την ανάπτυξη, δημιουργούν θέσεις εργασίας και βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. «Η συνεργασία Ελλάδος – Ευρωπαϊκής Ένωσης και το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι ουσιαστικά η Ευρώπη στην πράξη. Η Ευρώπη ενδιαφέρεται για τους πολίτες της και βρίσκεται πια παντού στην καθημερινότητα και στις πολιτικές μας», κατέληξε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com