Δύο 14χρονοι συλλήφθησαν για κλοπές δικύκλων στα Μέγαρα
Συνελήφθησαν επίσης οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεγαρέων προχώρησαν, τις πρωινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2025, στη σύλληψη δύο 14χρονων σε οικισμό των Μεγάρων. Τα ανήλικα δράστηκαν εντοπίστηκαν να αφαιρούν δίκυκλα, έχοντας χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο οικισμό ως ορμητήριο.
Σε βάρος των δύο 14χρονων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς τους για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους.
Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, η δράση των συλληφθέντων ξεκίνησε από τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους.
**Τρόπος Δράσης:**
Οι νεαροί δράστες, φορώντας κουκούλες από ζακέτες-φούτερ για να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, εντόπιζαν σταθμευμένα δίκυκλα μικρού κυβισμού σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό όπου διέμεναν στην περιοχή των Μεγάρων. Ακολούθως, αφαιρούσαν τα οχήματα και τα εγκατέλειπαν εντός του οικισμού, κοντά στις κατοικίες τους, αφού προηγουμένως προέβαιναν στην αποσυναρμολόγησή τους.
Κατά τη διάρκεια ερευνών στις οικίες τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ρουχισμός που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την τέλεση των κλοπών.
Από τις έρευνες του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεγαρέων, έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών δικύκλων από την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.
Οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.