Καιρός: Αίθριος μέχρι Δευτέρα, μετά αλλαγή σκηνικού
Ανοιξιάτικος καιρός το Σαββατοκύριακο, με βροχές και καταιγίδες από Δευτέρα σε κεντροβόρειο Ιόνιο και Ήπειρο.
Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις και ομίχλες αναμένονται κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, αγγίζοντας τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι μονοψήφιες, πλησιάζοντας το μηδέν στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ το Σάββατο στο Ιόνιο, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα ενδέχεται να φτάσουν τα 7 μποφόρ. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί, φτάνοντας έως 5 μποφόρ στα πελάγη.
Ωστόσο, από τη Δευτέρα αναμένεται αλλαγή σκηνικού. Προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Θράκη. Το βράδυ της Δευτέρας, αναμένονται τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στο κεντροβόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, ενώ οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας έως τα 7 μποφόρ στα πελάγη.