Ενημέρωση με ένα κλικ

Σφοδρή κακοκαιρία «σαρώνει» την Κέρκυρα: Πλημμύρες, κατεστραμμένα οχήματα και προειδοποιήσεις

Ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές προκαλούν εκτεταμένες ζημιές, με τις αρχές να συνιστούν ψυχραιμία και αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Η Κέρκυρα βρέθηκε από το απόγευμα αντιμέτωπη με ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, το οποίο συνοδεύεται από πανίσχυρους ανέμους και έντονη βροχόπτωση. Το νησί δοκιμάζεται, με τα φαινόμενα να έχουν ήδη προκαλέσει σημαντικές καταστροφές.

Στο κέντρο της πόλης, ένα αιωνόβιο δένδρο ξεριζώθηκε, ενώ τμήμα του τοιχίου των παλιών οχυρώσεων κατέρρευσε, παγιδεύοντας τρία αυτοκίνητα στην οδό Στεφάνου Πάδοβα. Αυτή τη στιγμή, συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου επιχειρούν στο σημείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Οι κάτοικοι της περιοχής, πάντως, αναφέρουν ότι το συμβάν ήταν αναμενόμενο, καθώς το τοιχίο παρουσίαζε κλίση εδώ και πολύ καιρό, υποδηλώνοντας πιθανές αδυναμίες στις υποδομές.

Εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα πλήττουν τους δρόμους γύρω από την πόλη, ιδιαίτερα στις περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο και το λιμάνι, δυσχεραίνοντας σημαντικά την κυκλοφορία. Στη Βόρεια Κέρκυρα, τα ύψη βροχής είναι εξαιρετικά μεγάλα, εντείνοντας τον κίνδυνο για περαιτέρω πλημμύρες και σοβαρές ζημιές σε υποδομές.

Οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους και να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης και αποκατάστασης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com