Ηλιοφάνεια «Αγνοεί» την Κακοκαιρία στα Νότια Προάστια
Ενώ η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο, πολίτες και τουρίστες απολαμβάνουν καλοκαιρινό καιρό στην Αττική.
Τη στιγμή που η χώρα προετοιμάζεται για την έλευση νέων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η εικόνα στα νότια προάστια της Αττικής σήμερα Κυριακή ήταν εντελώς διαφορετική. Δεκάδες πολίτες, ντόπιοι και τουρίστες, επέλεξαν να αφήσουν πίσω τα μπουφάν και να φορέσουν τα μαγιό τους, απολαμβάνοντας τη θάλασσα σε περιοχές όπως το Φάληρο, ο Άλιμος και η Βουλιαγμένη.
Η έντονη και αδιάκοπη ηλιοφάνεια, που διήρκεσε από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα, δημιούργησε συνθήκες καλοκαιριού, με τη θερμοκρασία να παραμένει ασυνήθιστα ήπια για την εποχή, αγγίζοντας τους 24 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 25 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται το Ηράκλειο Κρήτης, η Κυπαρισσία, η Άσσος Κορινθίας και τα Χανιά. Ακόμη και στην Αττική, καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες, με τιμές που κυμάνθηκαν από 24 έως 25 βαθμούς σε περιοχές όπως ο Αυλώνας, το Φάληρο, η Νέα Σμύρνη και η Ανάβυσσος.