Αστάθεια και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα
Τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Ελλάδας θα επηρεαστούν περισσότερο από βροχές και έντονες βραδινές καταιγίδες.
Το Σάββατο, ο καιρός στην Ελλάδα θα παρουσιάσει εκ νέου σημάδια αστάθειας, με φαινόμενα που κατά τόπους αναμένεται να έχουν ένταση και διάρκεια, κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας.
Συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες προβλέπονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένονται και στη Μακεδονία, ενώ αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένεται αυξημένη συννεφιά με ασθενείς και τοπικές βροχές.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές, φτάνοντας τους 16-19 βαθμούς στα βόρεια, τους 20-22 σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ στην Κρήτη θα αγγίξει τους 24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, φτάνοντας έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο το πρωί, με πρόσκαιρη ενίσχυση έως 7 μποφόρ, και σταδιακή εξασθένηση. Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα είναι 5-6 μποφόρ.
Στην Αττική, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές, ενώ προς το μεσημέρι είναι πιθανές σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς, με νότιους ανέμους 4-5 μποφόρ, που το μεσημέρι τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος με βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και σποραδικές καταιγίδες, με αναμενόμενη βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς, με νοτιοανατολικούς ανέμους 4-5 μποφόρ, που τοπικά θα ενισχυθούν πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
**Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες:**
Την Κυριακή, καταιγίδες και άστατος καιρός αναμένονται στα δυτικά και στο βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και σχετικά ήπιες καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας τους 20 βαθμούς στα βόρεια και έως 24-25 βαθμούς νοτιότερα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, έως 5-6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης στο Ιόνιο το απόγευμα.
Τη Δευτέρα, ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο στα δυτικά και βόρεια, με βροχές και καταιγίδες. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί κοντά στους 20 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, και έως 24 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, 4-5 μποφόρ, τοπικά 6, με εξασθένηση το απόγευμα.