Ενημέρωση με ένα κλικ

Αδιανόητο: Ψαράς έπιασε στα δίχτυα του νεκρό και τον έριξε ξανά στην θάλασσα

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και μη ανακοίνωση στις αρχές ανεύρεσης νεκρού.

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη το Σεπτέμβριο του 2021, όταν ένας επαγγελματίας ψαράς καθώς ψάρευε με το σκάφος του  ανοιχτά της Μελανής του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όταν σήκωσε τα δίχτυα διαπίστωσε ότι εκτός από τα ψάρια είχε πιάσει και έναν άνδρα που είχε πάει για ψαροντούφεκο και οι συγγενείς του, τον είχαν δηλώσει ως αγνοούμενο την προηγούμενη μέρα!

Ο άτυχος άνδρας είχε ξεκινήσει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου για το εξοχικό του σπίτι στην Αργαλαστή, θα πήγαινε για ψαροντούφεκο, αλλά μέχρι το απόγευμα δεν έδωσε σημεία ζωής, οι συγγενείς του ανησύχησαν, ο γιος του πήγε στην περιοχή και εντόπισε το αυτοκίνητό του στην παραλία της Μελανής.

Αχαΐα: Ανησυχία για ψαροντουφεκά που χάθηκε στο Λαμπίρι - ΤΑ ΝΕΑ

Στις έρευνες που είχαν γίνει, εντόπισαν τη σορό την επόμενη μέρα, πέντε μέτρα από την ακτή, διαπίστωσαν ότι το πόδι του είχε μπλεχτεί σε δίκτυα και δεν κατάφερε να βγει έγκαιρα στην επιφάνεια.

Όταν ο κατηγορούμενος μάζεψε τα δίχτυα του, εντόπισε τον άτυχο 74χρονο ψαροντουφεκά, ωστόσο, τον ξανάριξε στη θάλασσα, χωρίς να ενημερώσει τις Αρχές. Το απόγευμα της ίδιας μέρας επέστρεψε στο σημείο και βλέποντας πάλι ότι το πτώμα βρισκόταν ακόμα εκεί έκοψε τα δίχτυα και πάλι χωρίς να ενημερώσει το Λιμεναρχείο.

Μετά από έρευνες αποδείχθηκε ότι ο άτυχος ψαροτουφεκάς έχασε τη ζωή του όταν μπλέχτηκε στα δίχτυα του ψαρά.

Ο κατηγορούμενος επαγγελματίας ψαράς, ισχυρίστηκε ότι τρόμαξε, πανικοβλήθηκε και δεν ενημέρωσε το Λιμεναρχείο για το μακάβριο εύρημά του.

Στο δικαστήριο ο 55χρονος παραδέχτηκε το ότι δεν γνωστοποίησε την ανεύρεση της σορού, ενώ για την ανθρωποκτονία από αμέλεια ισχυρίστηκε ότι στο σημείο υπήρχαν δύο σημαδούρες και δεν έπρεπε το θύμα να κάνει ψαροντούφεκο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι ένοχος και για τις δύο πράξεις και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 24χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν -  Ελλάδα - Athens magazine

Πηγή: Magnesianews

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει