Ενημέρωση με ένα κλικ

Κακοκαιρία εξπρές: Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού – Που θα χτυπήσει

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού, μετά τον συνεχιζόμενο καύσωνα και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες παίρνουν θέση  ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι καταιγίδες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνοδεύονται μαζί με κεραυνούς στην ανατολική και στην κεντρική Μακεδονία, κυρίως στη Χαλκιδική, στη Θράκη, καθώς και στα βόρεια της Αττικής.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως τη Χαλκιδική), τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματά της), τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου, αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και περισσότερο από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα από την Πέμπτη.

Ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκηςαπαριθμεί τις περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία, ενώ, όπως αναφέρει, η αστάθεια θα υποχωρήσει από την Παρασκευή (5/7), όπου το σκηνικό θα αρχίσει να θυμίζει και πάλι καλοκαίρι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνδυαστεί με ισχυρούς ανέμους, αυξάνοντας ξανά τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, ένα βαρομετρικό χαμηλό θα έρθει στη χώρα μας από τη Βόρεια Ευρώπη και θα επηρεάσει κυρίως τη βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά την Τετάρτη, αλλά κυρίως την Πέμπτη θα γενικευτούν στην ηπειρωτική χώρα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στην Αττική και την Πελοπόννησο.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε σειρά αναρτήσεων που πραγματοποίησε, τόνισε την αστάθεια που έρχεται στην χώρα από την Πέμπτη, με ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο, ενώ θα υπάρξει και μεταφορά σκόνης σήμερα και αύριο από την Αφρική

Στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Τα φαινόμενα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 28 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 33 και κατά τόπους τους 34 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 05-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 35 βαθμούς και την νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 έως 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει