Η πτώση συνεχίζεται: Μείωση 0,7% στον κύκλο εργασιών του λιανικού εμπορίου τον Σεπτέμβριο
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει στοιχεία για τον Σεπτέμβριο 2025, καταγράφοντας αρνητικό πρόσημο τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στον όγκο πωλήσεων.
Ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο κατέγραψε ετήσια μείωση 0,7% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Τα προσωρινά στοιχεία, διορθωμένα ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών, δείχνουν μια συνεχιζόμενη πτωτική πορεία για τον κλάδο.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών τον Σεπτέμβριο 2025 παρουσίασε μείωση 0,7% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2024. Επιπλέον, σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2025, παρατηρήθηκε μείωση 5,3%.
Αντίστοιχα αρνητικό πρόσημο εμφανίζει και ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές). Τον Σεπτέμβριο 2025, ο δείκτης αυτός μειώθηκε κατά 1,7% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2024, ενώ η μείωση σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2025 άγγιξε το 8,1%.
Εξετάζοντας τους εποχικά διορθωμένους δείκτες, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών τον Σεπτέμβριο 2025 εμφάνισε μείωση 2,3% σε σχέση με τον Αύγουστο 2025. Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου κατέγραψε μείωση 1,9% την ίδια περίοδο.