Ενημέρωση με ένα κλικ

Λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Πόθεν έσχες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος της διορίας για την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από τους υπόχρεους.

Η παράταση από το υπουργείο Οικονομικών για την  προθεσμία υποβολής δηλώσεων Πόθεν Εσχες  έχει δοθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Όσοι δεν έχετε ασχοληθεί ακόμη με τις δηλώσεις πόθεν έσχες, σπεύσατε να το κάνετε. Η προθεσμία για τη υποβολή των δηλώσεων για τα έτη 2022 και 2023 λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2025, μετά την παράταση που έδωσε η κυβέρνηση με σχετική τροπολογία, εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσίασε η πλατφόρμα τον Δεκέμβριο.

Η νέα πλατφόρμα αξιοποιεί διαλειτουργικά με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την υποστήριξη της συμπλήρωσης των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) από τους υπόχρεους. Επιπλέον, οι σύζυγοι των υπόχρεων προσώπων καθίστανται πλέον αυτοτελώς υπόχρεοι και οφείλουν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν διακριτές ΔΠΚ.

Πόθεν έσχες : Λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων - ΤΑ ΝΕΑ

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι εφόσον έχει οριστικοποιηθεί εμπρόθεσμα η δήλωση, επιτρέπεται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από τον υπόχρεο, εντός 30 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής. Ουσιαστικά αν αντιμετωπίζει κάποιος πρόβλημα να ολοκληρώσει τη δήλωση μπορεί να την υποβάλλει ακόμη και χωρίς να έχει αναγράψει ούτε ένα στοιχείο και στη συνέχεια εντός προθεσμίας ενός μηνός να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή τη φορά οριστικά και αναγράφοντας όλα όσα χρειάζονται.

Στοιχεία όπως ΑΦΜ, Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατρός συμπληρώνονται αυτόματα με τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ και δεν δίνεται στο χρήστη η επιλογή της επεξεργασίας τους.

Σε περίπτωση που ο υπόχρεος δεν συμφωνεί με αυτά και για όποια αλλαγή, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία. Ενώ ΔΟΥ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ/ΑΓΜ, Όνομα Μητρός, Ημ/νία Γέννησης, Διεύθυνση Εργασίας, Σταθερό και Κινητό τηλέφωνο είναι πεδία τα οποία μπορεί να επεξεργαστεί ο χρήστης.

Οι παγίδες

Οι δηλώσεις πόθεν έσχες είναι, για πρώτη φορά, σε μεγάλο βαθμό προσυμπληρωμένες, αλλά όχι στο 100% για να υποβληθούν αυτόματα.

Αυτό σημαίνει ότι οι υπόχρεοι θα πρέπει για κάθε εισόδημα, κατάθεση, περιουσιακό στοιχείο κτλ. που εμφανίζεται στη δήλωση να ελέγξουν την ορθότητά του.

Το βασικότερο όμως είναι για κάθε ποσό που εμφανίζεται στη δήλωση πόθεν έσχες να συμπληρώνουν επιπλέον στοιχεία και δεδομένα, καθώς επίσης και να γράψουν από την αρχή περιουσιακά στοιχεία και το πως αυτά αποκτήθηκαν, παρότι τα είχαν αναφέρει αναλυτικά σε δηλώσεις προηγούμενων ετών.

Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος για κάποιους να βρεθούν απέναντι στους υπαλλήλους της Γ’ Μονάδας Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, είναι ορατός.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com