Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι ανακοινώσεις Σκυλακάκη για την επιδότηση στο ρεύμα

Ο υπουργός κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τη επιδότηση στο ρεύμα, μετά τις αυξήσεις των τελευταίων ημερών.

Η επιδότηση θα χρηματοδοτηθεί μέσω μιας έκτακτης εισφοράς στα υπερκέρδη που έχουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο.

Το έκτακτο τέλος που θα επιβληθεί για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ανακοίνωσε χθες βράδυ σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να διατεθεί για την ανακούφιση των καταναλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα έσοδα από τα υπερκέρδη θα καλύψουν τις επιβαρύνσεις στους καταναλωτές των πράσινων και πιθανώς και των κίτρινων τιμολογίων μέχρι ενός ορίου π.χ για τιμή άνω από τα 15 λεπτά η κιλοβατώρα.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πληρώσουν μέχρι αυτή την τιμή και εφόσον το κόστος ανέβει πάνω από το συγκεκριμένο όριο, θα επιδοτηθούν από την πολιτεία μέσα από τον κουμπαρά των υπερκερδών.

Οι επιδοτήσεις δεν θα είναι οριζόντιες και θα δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια και με έμφαση στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε τρία μέτρα:

1ον Έκτακτο τέλος στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο. Αυτός ο φόρος θα επιβληθεί για τουλάχιστον 2 μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο.

2ο Επιδότηση νοικοκυριών για τον Αύγουστο. Οι ανακοινώσεις για τα ποσά θα γίνουν τέλη Ιουλίου για να δούμε πως θα κυμανθούν οι τιμές χονδρικής και λιανικής.

3ον Θα βάλουμε υπέρ των καταναλωτών μία πρόσθετη πρόνοια για μηχανισμό παρέμβασης για στρεβλώσεις που έρχονται και ξανάρχονται. Προφανώς με έγκριση της επιτροπής.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει