Ενημέρωση με ένα κλικ

ΔΥΠΑ / ΟΑΕΔ: Αυτές είναι οι νέες αλλαγές στην αύξηση του επιδόματος ανεργίας

Νέα αύξηση του επιδόματος ανεργίας δύναται να ανεβάσει τις μηνιαίες απολαβές από τα 407,25 ευρώ στα 461,82 ευρώ.

Το φθινόπωρο προβλέπονται γενικά οι εξής αλλαγές στην ΔΥΠΑ:

Εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων κατά παρόμοιο τρόπο με το επίδομα θέρμανσης, για την παραμονή στο Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων και τη διατήρηση των βοηθημάτων και παροχών που συνδέονται με αυτό. Το νέο όριο των 20.000 ευρώ θα λειτουργεί με προσαυξήσεις ανάλογα τα τέκνα.
Ενεργοποίηση διαγραφής από τα μητρώα της ΔΥΠΑ από 6 μήνες έως 2 χρόνια εφόσον ο άνεργος αρνηθεί εργασία ή συμμετοχή σε πρόγραμμα κατάρτισης. Συγκεκριμένα εάν ο αναζητών εργασία αρνηθεί τρεις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, διακόπτεται η καταβολή παροχών και ο αναζητών εργασία διαγράφεται από το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ για 2 έτη.
Καθιέρωση επιδόματος ανεργίας για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά – οι οποίοι θα συνεχίζουν να λαμβάνουν το μισό επίδομα ανεργίας παράλληλα με τον μισθό τους μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης της περιόδου καταβολής του επιδόματος.
Μπόνους ύψους 300 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 5 χρόνια) που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης ώστε να βοηθηθούν ενεργότερα για επανένταξη στην αγορά εργασίας. Το επίδομα αυτό δίνεται εφόσον ο άνεργος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές, ενώ η παροχή αυτή χορηγείται μόνο μία φορά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει