ΑΕΚ: Βαριά ήττα και «βουνό» για ανατροπή μετά το 3-0 από τη Ράγιο Βαγιέκανο
Ο προπονητής Μάρκο Νίκολιτς πιστεύει στην ομάδα του παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, τονίζοντας την πίστη στην ανατροπή εντός έδρας.
Η ΑΕΚ αντιμετώπισε μια δυσάρεστη πραγματικότητα στο Στάδιο Βαγιέκας, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-0 από τη Ράγιο Βαγιέκανο. Το αποτέλεσμα αυτό δημιουργεί ένα σημαντικό εμπόδιο για την ελληνική ομάδα, η οποία θα πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στην επερχόμενη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάρκο Νίκολιτς, εξέφρασε την άποψη ότι το τελικό 3-0 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εξέλιξη του αγώνα. Παρά την ήττα, δήλωσε ακλόνητη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του να ανατρέψει την κατάσταση στο δεύτερο παιχνίδι.
Στην ανάλυσή του για την πορεία του αγώνα, ο Νίκολιτς τόνισε: «Στο ποδόσφαιρο παίρνεις αυτό που δικαιούσαι. Σήμερα ήμασταν άτυχοι. Το σκορ μπορεί να ανατραπεί. Ήταν απαράδεκτος ο αγωνιστικός χώρος σε τέτοιο επίπεδο. Κάναμε λάθη. Παρά τις προσπάθειές μας, είχε την κατοχή, είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, δεν σκοράραμε. Φτάσαμε να δεχθούμε και τρίτο γκολ. Δικαιούμασταν να ήμασταν άτυχοι και πρέπει να δούμε γιατί συνέβη αυτό».
Ερωτηθείς για την πίστη της ομάδας, ο Σέρβος τεχνικός απάντησε: «Σαφώς και το πιστεύουμε. Φτάσαμε εδώ με πίστη. Είναι δύσκολη η ρεβάνς. Σαφώς. Αλλά στη δική μας έδρα, με τον κόσμο μας, έχουμε πίστη να γυρίσουμε το παιχνίδι».
Σε δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, ο Νίκολιτς επεσήμανε ότι το πέναλτι που δόθηκε στον Ρέβας δεν ήταν σωστό, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την πεποίθηση της ομάδας για την ανατροπή. «Δεν είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Θεωρώ πως δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Είχαμε περισσότερες προσπάθειες στο τέρμα, ευκαιρίες, αλλά δεν είχαμε τύχη. Δεν καταφέραμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του κακού αγωνιστικού χώρου. Σε κρίσιμες στιγμές δεν πήραμε σωστές αποφάσεις και ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε επεμβάσεις. Δεχθήκαμε ένα δεύτερο γκολ από ένα ριμπάουντ. Στο δεύτερο μέρος γλιστράγαμε πάλι πολύ και μετά ήρθε ένα άτυχο πέναλτι για το τελικό σκορ. Αυτό που συνέβη δεν αντικατοπτρίζει το τελικό αποτέλεσμα. Έχουμε τη ρεβάνς μπροστά στους φιλάθλους μας, στην έδρα μας. Πιστεύουμε στην ομάδα και στην έδρα μας θα πολεμήσουμε για τη νίκη και μετά να δούμε πως μπορούμε να κυνηγήσουμε το σκορ».
Σχετικά με το αν το χέρι του Ρέβας στο πέναλτι ήταν στήριξης και την πιθανότητα ανατροπής, ο Νίκολιτς δήλωσε: «Έχουμε απόλυτη πίστη ότι μπορούμε να το γυρίσουμε και αναμένω τη ρεβάνς στην έδρα μας. Σήμερα δεν μας πήγαν τα πράγματα. Είχαμε τις ευκαιρίες και αυτό το ατυχές πέναλτι. Και για μένα δεν ήταν, αλλά δόθηκε.»