Ο Αθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας γυναικών στο μπάσκετ για το 2026
Η ομάδα του Βύρωνα επικράτησε άνετα του Πρωτέα Βούλας στον τελικό της Ελευθερούπολης Καβάλας
Ο Αθηναϊκός αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών για το 2026, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στον τελικό απέναντι στον Πρωτέα Βούλας. Με τελικό σκορ 94-56, η ομάδα του Βύρωνα σήκωσε το 4ο τρόπαιο στην ιστορία της, σε έναν αγώνα που διεξήχθη στην Ελευθερούπολη Καβάλας.
Η ομάδα του Βύρωνα έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, ξεκινώντας τον αγώνα με ένα σερί 9-0 και κλείνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 8-21. Η διαφορά άρχισε να διευρύνεται, με την Ανίγκουε να φέρνει το σκορ στο 10-28. Παρά την προσπάθεια του Πρωτέα να μειώσει με ένα σερί 7-0 (17-28), η αστοχία του από την περιφέρεια (0/18 τρίποντα) δεν του επέτρεψε να ανατρέψει την κατάσταση.
Ο Αθηναϊκός αύξησε τη διαφορά σε διπλάσιο σκορ (25-50) χάρη σε τρίποντο της Πρινς, ενώ η Παρκς ανέβασε το προβάδισμα στο +32 (25-57). Η ομάδα του Βύρωνα διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το τέλος, οδηγώντας την αναμέτρηση στην άνετη επικράτηση με 94-56.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο του αγώνα, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας, Χριστόδουλος Τοψίδης, βράβευσε τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά.